Medi ambient

Els dos cadells d'ós bru es diran Esmolet i Boet

Els noms d'aquests dos exemplars pirinencs s'han elegit per votació popular

La votació popular per posar nom als dos ossets organitzada per la Casa de l'Ós Bru dels Pirineus, en el marc del projecte PirosLife, va tenir com a resultat el mot pallarès Esmolet (persona llesta i estrambòtica) i el topònim Boet, amb un 42,4% i un 41,1% de vots a favor dels 639 i 634 emesos, respectivament. Els guanyadors del concurs (126 votants d'Esmolet i 122, de Boet) tenen una entrada gratuïta per visitar el centre d'interpretació d'aquest plantígrad a Isil. Els cadells són fills de Caramelles i Pyros. Els participants han deixat situats en el segon lloc del rànquing de preferències Torb (vent arremolinat amb neu), amb un 37,7% (100) dels vots, i Virós, amb un 32,7% (97). Altres propostes eren els topònims Virós, Aulà i Noarre.

Pel que fa als quatre cadells d'ós nascuts enguany, també es durà a terme un concurs per posar-los nom, però en aquest cas només entre els alumnes de les escoles locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia