Medi ambient

Escal UGS desacredita l'Institut Geològic

Intentar desacreditar els informes tècnics emesos per l'Institut Geològic i Miner (IGME) que vinculaven l'onada sísmica del 2013 amb les injeccions de gas al magatzem Castor. Aquesta és la línia de defensa que els directius d'Escal UGS imputats segueixen davant el jutge de Vinaròs que investiga el cas. El conseller delegat de l'empresa, José Luis Martínez Dalmau, va mantenir la mateixa versió dimarts. Lluny queden les afirmacions públiques del president d'Escal UGS, Recaredo del Potro, en què admetia la relació entre injeccions i terratrèmols, atribuint-la a un cas de “'sismicitat disparada”. Ara, segons va dir al jutge que instrueix el cas, tot va ser fruit d'una “ coincidència curiosa”.

Martínez Dalmau es va afegir a les crítiques contra els tècnics de l'IGME i el seu informe, que qüestionaven l'actuació de l'empresa durant la injecció de gas matalàs que va desencadenar una onada de més d'un miler de terratrèmols a les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat.

Els advocats de l'acusació popular de l'entitat Arca Ibérica ja han anunciat que demanaran al jutge de Vinaròs que citi també a declarar el director general, Carlos Barat, a qui Martínez Dalmau va assenyalar com a responsable de coordinar els diversos equips encarregats d'efectuar els estudis previs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona