Medi ambient

Iniciativa conjunta per aprofitar els aliments

L'Ajuntament de Girona se suma a la campanya dels naturalistes

L'Ajuntament de Girona ha volgut enfocar aquest any la Setmana de la Prevenció de Residus cap a les minves del menjar i s'ha sumat a la campanya La manduca no caduca, de l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), amb l'organització conjunta, ahir, d'un taller d'aprofitament d'aliments al mercat del Lleó i l'inici d'un projecte pilot de recollida periòdica d'aliments sobrants de les parades d'aquest mercat. El president de l'ANG, Enric Cortiñas, va destacar que la campanya va néixer de manera improvisada el 2013 i que ha crescut molt en dos anys: “Ja treballem amb moltes associacions i ara s'hi afegeix l'administració local.”

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Carles Riba, va denunciar que cada ciutadà desaprofita 35 quilos de menjar l'any i que cal recuperar “els valors dels avis que al plat no hi ha de quedar res i que si hi ha sobres s'han d'intentar reaprofitar”. Ribas va remarcar que la recollida de fracció orgànica a Girona va créixer l'any passat un 50% i que “això és bo perquè es recicla, però alhora potser hi ha una part que es podria reaprofitar”.

L'activitat va tenir també el suport de l'Associació d'Hostaleria de Girona i del col·lectiu Girona Bons Fogons, a més, és clar, dels paradistes del mercat del Lleó. El xef Toni Vallory, president de Girona Bons Fogons, va reivindicar el retorn a la cuina tradicional catalana “que és una cuina d'aprofitament en productes com ara els canelons i les croquetes” i a productes de proximitat més bàsics que hem oblidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.