Medi ambient

Montblanc fa campanyes ambientals i cíviques

L'Ajuntament de Montblanc ha engegat una campanya informativa amb l'objectiu de conscienciar la població sobre diversos hàbits saludables i de convivència. Amb els títols Viu Montblanc amb salut i Viu Montblanc amb civisme, la campanya vol fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà per moure's per la vila.

Segons un estudi presentat pel regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Joan Casellas, només que vint montblanquins utilitzessin la bicicleta en els seus desplaçaments per la vila durant un any es reduirien en 3,6 tones les emissions de CO2. Per aquest motiu, s'ha editat un opuscle amb un mapa en què hi ha els disset punts d'aparcament de bicicletes que ha instal·lat el consistori. Són dins i fora del centre històric, en places com la de Catalunya, la Reial i la Poblet i Teixidó, i també a tocar de la zona esportiva, per exemple. Està previst també que s'instal·lin punts amb bicicletes elèctriques a la nova oficina de turisme de la Cooperativa i a la plaça de Sant Francesc, i el nou pla de mobilitat també preveu a més llarg termini la creació de carrils bici.

D'altra banda, la campanya de civisme vol incidir en diversos aspectes del dia a dia al municipi. Es tracta d'accions tan simples com no enganxar xiclets, mantenir les finques netes, respectar els edificis i el mobiliari urbà i ser responsable amb les defecacions dels animals domèstics.

La regidora de Mobilitat i Policia Local, Marta Civit, ha destacat que, a diferència d'altres campanyes, hi ha aspectes on s'ha millorat. Tot i això, ha incidit en la responsabilitat dels propietaris dels animals domèstics i que es collin les defecacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia