Medi ambient

El Copate vol més fons públics per combatre plagues

Els tècnics van presentar ahir les 10 sondes instal·lades a l'Encanyissada per controlar la població de mosquits

El Consorci de Serveis Agroambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) ha demanat més ajut institucional per combatre les diverses plagues de què és víctima el territori, com ara els mosquits o la mosca negra. És la reivindicació que va traslladar el president de l'entitat, Joan Gonell, durant l'acte de presentació de les 10 sondes que s'han instal·lat a l'Encanyissada per controlar els insectes i que va tenir lloc ahir a la tarda.

Gonell va recordar que el pressupost del Copate té les aportacions dels ajuntaments dels municipis del Delta, però va titllar d'insuficient aquest finançament i va instar “la Generalitat i la Diputació que es comprometin anualment a incrementar l'import de les ajudes”. Sobre aquesta qüestió, el president del Copate va incidir en la rellevància del sector turístic al Delta, motor econòmic que cada temporada pateix els efectes negatius de les plagues.

Nova tecnologia

Tal com va avançar El Punt Avui el mes d'octubre, les sondes instal·lades a l'Encanyissada són uns dispositius amb tecnologia GPRS que permeten controlar els nivells d'humitat i de proliferació de larves en una superfície de fins a 200 hectàrees. Estan ubicades en zones estratègiques per millorar l'efectivitat. El projecte ha tingut un cost de 20.000 euros, que ha estat finançat íntegrament per la Diputació de Tarragona.

LA FRASE

La Generalitat i la Diputació s'han de comprometre a incrementar l'import de les ajudes
Joan Gonell
President del copate

S'implementarà en altres zones

Els tècnics del consorci de serveis agroambientals confien que la tecnologia de les noves sondes permetrà millorar el control de les plagues. En aquest sentit, ja valoren instal·lar els dispositius en altres punts complicats del territori, com ara la punta de la Banya. És per aquest motiu que l'entitat demana més finançament públic. Sobre l'eficàcia de la mesura, Raul Escosa, membre del Copate, va assegurar ahir que “ja es poden valorar els positius efectes de la instal·lació de les sondes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona