Medi ambient

Rubí impulsarà horts per a l'autoconsum en terrenys de propietat municipal

L'objectiu és donar activitat a persones en risc d'exclusió i recuperar espais degradats

El ple s'adhereix a la plataforma de municipis per a l'habitatge

L'Ajuntament de Rubí s'ha compromès a condicionar i posar a disposició dels veïns diferents terrenys i parcel·les de propietat municipal perquè s'hi desenvolupin projectes d'horts urbans destinats a l'autoconsum. L'últim ple va aprovar per unanimitat la moció, presentada pel regidor de C's, José Abadías, en què també es demana la creació d'un grup de treball integrat per tècnics i representants dels diferents grups polítics que s'encarregui d'elaborar un reglament per a la utilització d'aquests horts.

Segons Abadías, la iniciativa té un vessant doble: un de social, perquè podrà donar activitat ocupacional a col·lectius com ara jubilats, aturats i persones en situació d'exclusió social, i també un d'ambiental, ja que permetrà recuperar espais verds urbans i interurbans que estan abandonats o infrautilitzats. Aquesta és una iniciativa que ja s'està desenvolupant en municipis veïns, com ara Sant Cugat i també Terrassa, on s'habiliten espais per a col·lectius de jubilats, però també perquè entitats veïnals i escoles hi desenvolupin els seus projectes.

El ple també va aprovar l'adhesió a la Plataforma de Municipis per l'Habitatge Digne i contra la Pobresa Energètica, creada el 10 de novembre passat, que reclama que es reconegui el dret a l'habitatge com un dret fonamental i que aquest es garanteixi a totes les famílies a un preu màxim equivalent a un terç dels ingressos familiars, inclosos els subministraments bàsics d'aigua, gas i electricitat. El manifest fundacional recull la necessitat de desenvolupar polítiques de promoció pública d'habitatge destinades bàsicament a lloguer social, revisar la normativa vigent per permetre paralitzar les execucions hipotecàries en cas d'insolvència justificada de bona fe, incrementar el parc d'habitatges dels fons socials d'habitatge públic, entre d'altres.

El consistori va destinar més de 100.000 euros a ajudes relacionades amb l'habitatge l'any 2015, 59.000 euros al pagament de lloguer o hipoteca de famílies i 43.000 a fer front a les situacions de pobresa energètica. Ara el govern vol rescatar mil pisos buits durant el mandat creant un parc social d'habitatges, a més de sancionar les entitats bancàries que no cedeixin pisos sense ocupar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona