Medi ambient

Primer pas cap a la recollida porta a porta a Santa Coloma

L'Ajuntament prorroga mig any el contracte amb FCC per canviar el model de residus al municipi

El consistori urbanitzarà una plaça en el polígon 1, i l'Incasòl li retirarà un contenciós en contra

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va fer ahir al vespre el primer pas cap a la recollida de deixalles porta a porta al municipi. Amb l'aval dels disset regidors i sense necessitat de votació, el consistori va prorrogar mig any el contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) SA per guanyar temps abans de canviar el 2017 el model de residus al municipi.

L'equip de govern (ERC i MES) considera que el sistema de contenidors ja no permet “millorar el percentatge de reciclatge”. “Hem arribat al límit”, diu el batlle, Joan Martí (ERC). Amb l'acord d'ahir, l'Ajuntament encarregarà un estudi a una empresa d'auditoria ambiental per tal de “tendir cap al porta a porta”. “Aquesta és la intenció”, assenyala Martí.

A Santa Coloma –12.681 habitants segons el padró de l'1 de gener del 2015–, FCC vetlla des del 29 de juny del 2012 per la recollida, transport i abocament de residus, neteja viària i gestió de la deixalleria municipal. Els grups han prorrogat sis mesos, és a dir, fins al 31 de desembre del 2016, la vinculació amb FCC, que acabava l'1 de juliol.

En les tres partides de recollida, neteja viària i deixalleria, l'Ajuntament de Santa Coloma preveu gastar-hi aquest any 802.000, 98.000 i 290.000 euros respectivament. En total, 1.190.000 euros. La CUP havia presentat unes al·legacions al pressupost, que han estat desestimades. Tot i això, l'equip de govern va precisar a què es destinen els quasi 1,2 milions esmentats.

Acord amb l'Incasòl

D'altra banda, el ple va aprovar, de manera inicial, la legalització de la urbanització d'un sector del polígon industrial 1 (a l'entrada del poble, a tocar del carrer Francesc Moragas i la carretera de Sils). L'acord farà que l'Institut Català del Sòl (Incasòl) retiri un contenciós administratiu contra el consistori.

La urbanització, iniciada el 2004 per l'Incasòl, va tenir un sobrecost de més d'un milió d'euros, entre altres raons, pel desenrunament de material trobat al subsòl i per modificacions de l'Ajuntament. L'Incasòl volia fer repercutir l'increment en una vintena de propietaris del polígon, cosa que l'anterior equip de govern no va acceptar. ERC i MES assumiran el cost d'urbanitzar una plaça al polígon –inicialment, uns 400.000 euros– i l'Incasòl no reclamarà diners als amos.

LA DATA

31.12.16
serà
la nova data de la fi del contracte amb FCC SA per a la recollida, neteja viària i gestió de la deixalleria municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia