Medi ambient

Front comú dels joves per rebutjar el pla hidrològic

Les joventuts polítiques de tots els partits, excepte el PP, participaran conjuntament en la manifestació del 7-F

La PDE es reunirà demà amb el president de la Generalitat a Tortosa

Les joventuts polítiques de les Terres de l'Ebre (JNC, JERC, JEV, JSC, JMT, UJ i JD, és a dir, les de totes les formacions menys el PP) han decidit fer pinya en defensa de l'Ebre i deixar de banda les sigles del partit. Així, han creat el bloc Joventuts en Defensa de l'Ebre i fan una crida a tots els joves de les Terres de l'Ebre perquè participen en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat per al 7 de febrer que ve a Amposta per rebutjar el pla hidrològic de l'Ebre. “Deixem de banda les ideologies i animen els joves a defensar el territori”, va explicar Andreu Curto (JNC).

El 7-F portaran una pancarta conjunta amb el lema Defensem l'Ebre, guanyem lo futur. Serà la primera acció conjunta que fan les joventuts dels diferents partits polítics i avancen que en faran d'altres per defensar la principal artèria del territori. També insten tots els partits i institucions ebrenques a la unitat. “Cal que es visualitze de forma més clara un front comú dels partits contra el pla hidrològic”, va dir Curto. D'aquí a uns dies penjaran a les xarxes socials un vídeo en què participen músics com ara Cesk Freixas, Pepet i Marieta i Xeic, que animaran els joves a participar en la protesta del 7-F.

D'altra banda, Òmnium Cultural crida a sumar-se a la marea blava en defensa de l'Ebre, com dies enrere ja ho va fer l'Assemblea Nacional Catalana, que organitza autobusos des de diferents punts dels país. La PDE preveu que la manifestació, que ha convocat just un dia abans de la visita d'una delegació d'eurodiputats al Delta, serà massiva. Demà representants de la PDE es reuniran a Tortosa amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i li reclamaran suport en la lluita contra el pla hidrològic que deixa el tram final de l'Ebre amb un cabal de només 3.009 hectòmetres cúbics anuals.

DL reclama a l'Estat més cabal per a l'Ebre

Democràcia i Llibertat (DL) va presentar ahir una proposició no de llei al Congrés dels Diputats que reclama al govern de l'Estat que modifique a l'alça el cabal ecològic del tram final de l'Ebre fixat en la revisió del pla hidrològic de la conca de l'Ebre, que l'Estat va aprovar el 8 de gener passat i que serà vigent fins al 2021. “El cabal ecològic establert pel govern del PP no permetria complir les funcions ecològiques del riu, del Delta i de l'ecosistema marí associat”, va assenyalar el diputat de DL i alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

La situació de provisionalitat de l'Estat no impedeix, segons Bel, aprovar la proposició no de llei. “Evitaria la vergonya que la Comissió Europea, que té la lupa posada sobre el pla aprovat, acabi cridant a l'ordre l'Estat espanyol obligant-lo a rectificar la llei aprovada”, va manifestar el diputat de DL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona