Medi ambient

Compromís per reactivar els dics de Sant Antoni

El subdirector de Protecció de Costes anuncia l'arrencada del procés

El Ministeri de Medi Ambient es va comprometre a iniciar la posada a licitació del projecte constructiu dels dics de protecció de Sant Antoni de Calonge, segons va fer saber l'alcalde de Calonge, Jordi Soler. A la reunió va assistir, en representació de l'Estat, el subdirector general de Protecció de la Costa, Ángel Muñoz Cubillo, que va fer saber al batlle calongí que tenen les pliques per a la contractació de la redacció del projecte a punt i també que tenien la documentació preparada per iniciar els tràmits de l'informe ambiental. Al compromís de Muñoz, cal afegir-hi un hipotètic canvi de govern que podria fer que el procés agafés un altre ritme. El darrer compromís fet públic pel govern de l'Estat, que hauria de sufragar el cost de les obres, parlava de redactar els projectes constructiu i ambiental al llarg del 2014 i iniciar les obres al llarg de l'any passat, però tot plegat es va endarrerir.

La solució per posar fre al procés de les marees que desplacen la sorra de les platges de Sant Antoni cap al nord de la badia i la zona de fondeig del port de Palamós van expressar-la en un informe diversos experts de la Universitat de Cantàbria el 2011. La proposta consistia a fer dos dics semisubmergits a banda i banda de la platja d'es Monestri.

Respecte als tres espigons actuals, la majoria de veïns que van assistir a una jornada participativa celebrada a l'octubre del 2013 van demanar mantenir-los, ja que, encara que afavoreixen que la sorra quedi mal repartida després dels temporals, són molt ben valorats pels banyistes a l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia