Medi ambient

Creix el rebuig al pla hidrològic abans del 7-F

Els regidors d'Amposta es concentren davant l'ajuntament i mostren la pancarta que portaran diumenge

Jóvens de l'Ebre es manifesten a Barcelona

Les mostres de rebuig al pla hidrològic de les Terres de l'Ebre creixen a mesura que s'acosta el 7-F, dia en què tindrà lloc a Amposta la manifestació contra el pla. Així, els regidors de l'Ajuntament d'Amposta van escenificar ahir la unió de tots els grups del consistori (ERC, CiU, PSC i PxC) contra el pla de conca i el seu suport unànime a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). “Agraïm a la PDE que hagi confiat en Amposta, que es convertirà en la capital antitransvasament de tot Catalunya”, va manifestar l'alcalde d'Amposta, el republicà Adam Tomàs. Serà la tercera manifestació del moviment social a la capital del Montsià, després de la del 2000 contra el PHN i la del 2008 per rebutjar el decret de sequera del govern català.

Els regidors ampostins van mostrar la pancarta que portaran diumenge amb el lema Amposta per un riu i un delta vius!. L'Ajuntament té tots els preparatius logístics a punt per a la mobilització de diumenge, que es preveu massiva.

També Jóvens de les Terres de l'Ebre, el col·lectiu creat durant l'anterior etapa de lluita, van manifestar-se ahir al vespre a la delegació del govern espanyol contra el pla hidrològic. Amb el lema Per l'aigua i per la terra, Jóvens en peu de guerra, el col·lectiu va fer una crida a la mobilització de diumenge. La concentració va acabar amb la lectura d'un manifest per part de Josep Bordes, de Pepet i Marieta.

Suport dels regants de l'Esquerra

La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre també serà present en la manifestació del 7-F. Ho farà amb una pancarta pròpia amb el lema La Comunitat de Regants de l'Esquerra. Aigua i terra per reclamar a l'Estat les aportacions necessàries d'aigua i sediments per garantir la supervivència del Delta. Els regants de l'Esquerra (els de la Dreta sí que estan a favor del pla de conca) sostenen que el règim hídric previst en el pla de conca és absolutament insuficient per mantenir la superfície de cultiu d'arròs, unes 20.000 hectàrees. A més, els regants de l'Esquerra de l'Ebre consideren que l'augment de superfície de regadiu (465.000 hectàrees) i les obres de regulació (52 nous embassaments) agreujaran els problemes de regressió i deixaran el Delta “tocat de mort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona