Medi ambient

Eliminen la flora invasora de les dunes, a l'Escala

Finalitzen les feines de recuperació a la platja de Sant Martí d'Empúries

L'Obra Social de La Caixa, l'Ajuntament de l'Escala i la Diputació de Girona han acabat les tasques de recuperació dels hàbitats dunars de Sant Martí d'Empúries, al terme municipal de l'Escala, que se centraven a eliminar la flora exòtica de les dunes per protegir l'autòctona. Ahir, el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Girona, Carles Juanola; el diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps; l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, i el gerent de la Fundació Astres, Albert Rosa, van presentar els treballs de recuperació de les dunes.

Les actuacions han consistit, d'una banda, en la millora natural de la duna mitjançant l'eliminació i el control de la flora exòtica invasora: ailants (Ailanthus altissima), bàlsams (Carpobrotus edulis) i atzavares (Agave americana), i, de l'altra, en la col·locació d'un plafó educatiu (en català, castellà, anglès i francès) que tracta dels valors naturals de l'espai i alerta del problema que suposa la flora exòtica invasora. S'ha actuat en 1,2 hectàrees de terreny del litoral d'Empúries, a tocar del parc dels Aiguamolls de l'Empordà i una zona molt visitada pels turistes.

Sis persones de la Fundació Astres van executar els treballs del febrer a l'octubre del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia