Medi ambient

Lloret farà campanya per a la recollida d'excrements

Ho va anunciar el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, en resposta a una pregunta del grup municipal d'ICV-EUiA, que traslladava al govern (CDC-ERC) les queixes dels veïns

L'Ajuntament de Lloret de Mar durà a terme una campanya per conscienciar de la necessitat de recollir els excrements dels gossos de la via pública, segons va avançar el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, en el darrer ple, en resposta a una pregunta del regidor d'ICV-EUiA, Miguel Gracia.

Orobitg va admetre que hi ha una demanda “persistent” perquè es dugui a terme una campanya d'aquest tipus: “És evident la presència d'excrements a la via pública. També volem fer una campanya mitjançant serigrafiat amb pintura, als indrets on es concentren aquestes pràctiques incíviques, amb una senyalització que recordi l'obligació de recollir els excrements. Tenim molt camí per treballar.” El regidor, però, no va concretar quan es portarà a terme aquesta campanya. “Hem heretat recursos de dos exercicis, del 2012/13 i del 2013/14, de 12.000 euros cadascun, que volem destinar a una campanya per a la recollida de l'oli usat i a la minideixalleria”, va avançar també el regidor. La minideixalleria seria per a la recollida de piles “i altres tipus de material de rebuig valoritzables i que no són objecte d'un triatge especial per la ciutadania”, va concloure. A banda d'aquests recursos “heretats”, Orobitg va dir que també es disposa de les partides corresponents als exercicis 2014/15 i 2015/16.

El grup d'ICV-EUiA va recordar que l'empresa que s'encarrega de la neteja del municipi, GBI, suposadament ha de destinar 12.000 euros l'any a campanyes de sensibilització, segons el contracte que té amb l'Ajuntament, i va denunciar que aquesta obligació no es compleix. El grup argumenta, a més, que als barris hi ha moltes queixes pels excrements dels gossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia