Medi ambient

Argentona declara la guerra a les bosses de plàstic als comerços

L'Ajuntament i els botiguers fan front comú i posen en marxa una campanya per potenciar el consum sostenible

Argentona vol eradicar l'ús de bosses de plàstic als comerços. Per això, l'Ajuntament i l'associació de botiguers del municipi Argentona es Mou han sumat esforços per crear la xarxa de comerç verd. L'objectiu de la campanya no és cap altre que potenciar el consum responsable amb el medi ambient i alhora afavorir el comerç de proximitat. La iniciativa té el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus. En aquest sentit, tots els comerços d'Argentona –uns 150 establiments– estiguin o no associats, rebran les visites que farà la fundació per sensibilitzar-los i també per detectar pràctiques relacionades amb el comerç verd que ja s'estiguin duent a terme. També s'oferirà la possibilitat de fer una compra conjunta de bosses de ràfia o niló, amb l'Ajuntament i Argentona es Mou, per distribuir entre els clients. D'aquesta manera també s'implicarà els consumidors en la necessitat d'evitar l'ús de bosses de plàstic.

Un cop finalitzades les visites s'editarà una guia de consum responsable, en què es difondran tots els comerços de la xarxa de comerç verd, i es distribuiran les bosses de niló i ràfia als establiments interessats.

“Realment volem potenciar un consum més respectuós amb el medi ambient i conscienciar tant comerciants com consumidors”, va manifestar la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez (CUP). En aquest sentit, el segon tinent d'alcalde, Salvador Casas (PSC), va anar més enllà i va voler fixar els objectius “d'eliminar les bosses de plàstic però també els envasos d'un sol ús a l'hora d'anar a comprar”. Per la seva banda, la presidenta d'Argentona es Mou, Lia Ximenes, va explicar que ja fa algun temps que s'han començat a repartir bosses de niló als establiments, i va assegurar que “l'acceptació està sent molt bona”. La presidenta també va explicar que ara ja es fa pagar per les bosses de plàstic però va recalcar que “la intenció és arribar a no haver de vendre-les més”. Ximenes, a més, va avançar que, de cara a l'any que ve, es volen posar en circulació “carmanyoles per anar incrementant els envasos reutilitzables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia