Medi ambient

Sant Climent vol una solució per al parc de bombers

L'alcaldessa reclama inversions per a unes instal·lacions “dignes” després que el vent s'hagi endut la teulada

L'alcaldessa de Sant Climent Sescebes reclama una solució perquè els quinze bombers voluntaris que treballen al parc de bombers del municipi puguin tenir unes instal·lacions en condicions. Olga Carbonell feia aquesta petició ahir, després que un cop de tramuntana s'emportés dilluns a la tarda el sostre de l'antic parc. L'alcaldessa lamenta que ja havia advertit del mal estat de les instal·lacions abans de l'incident i demana al Departament d'Interior 20.000 euros per arreglar l'antiga cooperativa, i convertir-la en la nova seu dels bombers.

“Tenim un parc que estava completament obsolet. De fet, està catalogat com el pitjor parc de bombers voluntaris de Catalunya”, relata l'alcaldessa de Sant Climent Sescebes, que destaca que, tot i ser un parc de bombers voluntaris, hi treballen quinze efectius i és el parc que s'encarrega de la zona de l'Albera. Ara, el parc no es podrà usar més perquè una tramuntanada se n'ha endut el sostre. “Estem sense parc. Ha volat el sostre i allà on dormien els bombers ara es veu el cel des de l'habitació. I no s'hi pot invertir perquè seria llençar els diners”, relata Olga Carbonell.

L'alcaldessa de Sant Climent Sescebes, de fet, el que lamenta és que ja havia demanat i fins i tot “suplicat” al Departament d'Interior que fes una petita inversió de 20.000 euros perquè els bombers tinguessin un espai amb “una mínima dignitat”.

L'alcaldessa recorda que ja s'havia posat amb contacte amb l'anterior director d'Interior a la demarcació i ara alcalde de Girona, Albert Ballesta, per parlar d'aquesta qüestió. Però amb el canvi al Departament d'Interior això va quedar aturat. Ara, l'alcaldessa explica que ha tornat a demanar a Interior una solució.

Per Olga Carbonell, això implicaria condicionar part de l'antiga cooperativa, que l'Ajuntament va comprar, per poder tenir un nou espai com a parc de bombers més ampli i amb millors condicions que l'actual, que ara està sense sostre.

LA XIFRA

175
quilòmetres/hora
de cop màxim s'ha arribat a registrar al port de Portbou, segons explica l'alcalde.

Tallen durant hores l'N-260

El fort vent va continuar bufant ahir a l'Empordà, sobretot al matí. Els efectes de la tramuntanada encara portaven conseqüències ahir, i els bombers van fer cinc sortides durant tot el dia. Bona part del matí la carretera N-260 a Portbou va estar tallada perquè a la part nord-catalana va bolcar un camió. I el Servei Català de Trànsit recomanava precaució en aquesta mateixa via entre Crespià i Portbou. A Peralada el vent va trencar un vitrall de l'església de Sant Martí, segons l'alcalde, Pere Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona