Medi ambient

Quatre accions, diumenge, a les comarques gironines pel Dia de les Espècies Autòctones

Una “neteja” de nàiades exòtiques al Baix Ter; l'eliminació de seneci del cap en una finca de l'Albera; la mostra de diferents tècniques de detecció i captura de fauna i flora exòtica a la riera de Santa Coloma de Farners, i una activitat de control de flora invasora a l'entorn del riu Daró són les quatre accions de voluntariat per eradicar espècies invasores que es faran diumenge a les comarques gironines per celebrar el Dia de les Espècies Autòctones. Les accions formen part de Voluntariat i custòdia del territori, un programa de Tejiendo Redes, un iniciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori i l'Obra Social la Caixa. A tot l'Estat es faran diumenge 30 activitats, de les quals gairebé la meitat, 14, seran a Catalunya.

Pel que fa a les quatre accions que es faran a Girona, en totes cal inscripció prèvia. L'acció en què es necessiten més voluntaris és la “neteja” de nàiades exòtiques al Baix Ter , organitzada per La Sorellona a Torroella de Montgrí, amb 200 persones. Començarà a les 10 i se subministraran neoprens, guants i altre material, tot i que les voluntaris poden fer-ho amb mitjans propis senzills (botes i roba vella). També al Baix Empordà, el Consorci de les Gavarres ha organitzat un acció de control de flora invasora a l'entorn del riu Daró , a Monells. Calen 25 voluntaris, començarà a dos quarts de 10 del matí, i consistirà en retirar figueres de moro.

A l'Alt Empordà, l'Iaeden centrarà la seva acció en l' eliminació d'exemplars de seneci del cap –que fa inviable el pasturatge– en una finca vitivinícula de l'Albera, a Sant Climent Sescebes. Calen 30 voluntaris i començarà a dos quarts de 10 del matí.

I per últim, a la Selva, la Fundació Emys ha organitzat a la riera de Santa Coloma de Farners una jornada lúdico-educativa per difondre i actuar contra la problemàtica de les espècies invasores per a 60 persones a partir de les 10. Inclourà una xerrada formativa, un recorregut per un tram de la riera per eliminar diferents espècies exòtiques, la replantació d'alguns exemplars d'espècies autòctones del bosc de ribera, i l'explicació de tècniques bàsiques de seguiment de fauna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona