Medi ambient

Santpedor recicla el 70% de la brossa

L'Ajuntament vol millorar el porta a porta amb nous recipients d'orgànica

Santpedor va reciclar l'any passat el 70% de les deixalles que va generar, un percentatge que s'enfila fins al 80% si se sumen els residus que els veïns van portar directament a la deixalleria del poble.

Així ho va detallar ahir l'Ajuntament, que va fer públiques les dades del reciclatge selectiu referents al 2015, coincidint amb la celebració de l'XI Festa de la Flor i el Reciclatge.

En concret, es van reciclar 2.187 tones, un 1,6% menys que els residus generats els anys 2013 i 2014. El regidor de Medi Ambient, Josep Illa, va assegurar que aquesta reducció “és fruit de l'esforç de tots els habitants a l'hora de reciclar les escombraries, que ha permès disminuir fins a 8 quilos la ràtio de residus generats anualment per cada habitant, i situar aquesta xifra en 0,8 quilos/dia”.

Tot i les dades, el consistori santpedorenc es va mostrar ambiciós i va afirmar que vol millorar els resultats amb vista a l'any vinent. L'alcalde, Xavier Codina, va detallar que passat l'estiu l'Ajuntament engegarà una campanya per millorar la recollida de la fracció orgànica i el rebuig. Al seu torn, Illa hi va afegir: “Fins ara hem aconseguit doblar la mitjana de reciclatge catalana, situada en un 40%, però podem superar aquests resultats si aconseguim reduir la presència de residus impropis de les deixalles orgàniques.”

Una de les mesures que es volen implantar és el canvi dels contenidors d'orgànica actuals per uns de “reixats i transpirables”, i fer que els santpedorencs utilitzin bosses compostables en lloc de les habituals de plàstic per dipositar-hi la fracció orgànica.

Santpedor va ser pioner en el reciclatge porta a porta al Bages, havent implantat aquest sistema el desembre del 2004, i aquest municipi i Artés són els dos únics municipis de la comarca que porten a terme la recollida selectiva. A la comarca del Moianès també es fa a Santa Maria d'Oló. Per agrair “la constant col·laboració dels veïns en el reciclatge porta a porta”, l'Ajuntament els obsequiarà amb una flor de temporada, que molts dels santpedorencs ja es van poder endur ahir a casa. La recollida es farà també aquest dimecres i divendres de 10 a 13 h, i dijous de 17 a 19 h, a la plaça Gran de Santpedor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona