Medi ambient

Balaguer estalviarà prop de 50.000 euros en consum energètic

Les mesures adoptades són el primer pas per implementar el model de ciutat intel·ligent

Fins al moment s'ha reduït el consum 300.000 kwh

La renovació de l'enllumenat públic, la substitució de quadres elèctrics i la reducció de la potència permetrà a l'Ajuntament de Balaguer estalviar prop de 50.000 euros l'any en consum energètic. Es tracta d'una actuació basada en tres eixos. En primer lloc, el consistori ja ha substituït els llums d'alguns indrets de la ciutat, com ara els de la muralla, el carrer Teixidors o la plaça Casaldàliga. En la majoria dels casos es tracta de la substitució de les antigues bombetes de mercuri per llums LED o de sodi amb un consum menor però amb la mateixa eficiència.

D'altra banda, el consistori, amb el mateix objectiu de potenciar l'estalvi energètic, ha substituït els quadres elèctrics més antics de la ciutat i n'ha agrupat d'altres, cosa que ha permès suprimir fins a un total de set quadres elèctrics i evitar els costos de manteniment.

La substitució dels quadres elèctrics també ha permès a la ciutat acollir-se a noves tarifes de subministrament més adequades al consum actual de la ciutat.

Aquest conjunt de mesures, juntament amb la modernització de les instal·lacions lumíniques de la ciutat, permetrà al
consistori reduir uns 300.000 Kw el consum.

Les actuacions està previst que continuïn a mesura que la partida pressupostària ho permeti i es preveu que en poc temps es puguin substituir totes les bombetes de mercuri que encara funcionen a la ciutat.

El mes de març passat el consistori ja va renovar totes les bombetes dels semàfors de la ciutat amb llums de tecnologia LED, una actuació que ha permès reduir un 80% el consum energètic.

Amb les actuacions que s'han dut a terme fins ara i les que està previst realitzar de cara al futur es vol fer un primer pas cap al canvi de model de ciutat i començar a implementar el model de ciutat intel·ligent (smart city), amb un control globalitzat de tot l'enllumenat de la ciutat que permetria augmentar encara més l'eficiència de l'enllumenat i reduir el consum substancialment.

Segons el regidor d'Obres i Serveis de la ciutat, Carlos García, aviat també es revisarà
el consum d'aigua.

Control de la contaminació lumínica

Aquests dies diversos
científics internacionals també han mesurat la contaminació lumínica de la ciutat. Aquestes mesures s'han dut a terme per la proximitat de la ciutat amb la serra del Montsec, el cel de la qual va ser reconegut amb el certificat Reserva Starlight l'any 2013. Amb aquestes mesures es pretén confirmar que el cel del Montsec gaudeix d'una qualitat excel·lent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona