Medi ambient

El final de la Fira de Tractoristes de Vidreres queda escapçat

La mostra rural clou sense bitlles ni sardanes ni castells, per l'aiguat

El mas de Can Manlleu és l'epicentre

Ahir les activitats de la segona jornada de la 41a edició de la Fira dels Tractoristes de Vidreres van quedar escapçades per la pluja. Va caldre suspendre, entre d'altres, el trofeu Vila de Vidreres de bitlles catalanes (amb una entitat de Mallorquines, Sils), les sardanes amb la Cobla Palafolls i els castellers amb colles de Santa Cristina d'Aro i Mollet del Vallès. Tot i així, no hi va faltar l'exhibició de l'arada a l'hora de llaurar, amb el 48è Campionat d'Arada de les Comarques Gironines.

Des de fa anys aquest campionat ja forma part de la fira de tractoristes, que fa quatre dècades que s'organitza de manera ininterrompuda. Entre la comissió de la fira, en què hi ha una vintena de persones, i l'Ajuntament, van preparar la mostra rural.

Ahir, per exemple, hi havia la descoberta d'una carbonera i l'esmentada exhibició de fer solcs a terra –llaurar amb arada–, però també la demostració de ferrar els cavalls i una visita a un rusc d'abelles. No hi va faltar el concurs de ratafia. Ahir Roberto Silva va rebre el premi com a vencedor, entre onze participants. A la tarda, David Borrell va fer una escultura i va demostrar l'habilitat a l'hora de tallar amb xerrac i destral.

La pluja va començar a alterar la previsió de bon matí. De les nou a les tres del migdia va caure aigua, cosa que no va passar a la tarda. Es van poder fer exhibicions de buguis i d'avions i drons teledirigits. A més, equips d'emergència i seguretat com ara els Agents Rurals, els Mossos, la Guàrdia Civil i els bombers van exposar el seu material.

Dissabte no va caldre el paraigua, i un centenar de tractors van participar en la ruta pel poble. Un dels fundadors d'Unió de Pagesos, Pep Riera, va fer la xerrada Agricultura, independència i UE. La masia de Can Manlleu va ser l'epicentre de la majoria de les activitats.

LA XIFRA

48
anys
és el que fa que va començar el Campionat d'Arada de les Comarques Gironines, inclòs a la fira de tractoristes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona