Medi ambient

medi ambient

Ja no hi ha sorra al pàrquing de la platja de l'Estartit

El Club Nàutic finalitza el trasllat de la muntanya que hi havia fins als Griells i la Pletera una setmana abans de la data límit

L'aparcament es reobrirà aquesta setmana després de tres mesos d'ocupació

L'aparcament entre el passeig marítim i la platja gran de l'Estartit ha quedat alliberada de la muntanya de sorra provinent del dragatge del port. Un tractor pentinava ahir al matí el terra de l'esplanada per netejar les restes de sorra dispersa, alhora que una piconadora compactava el terra perquè a l'espai s'hi puguin tornar a aparcar vehicles aquesta mateixa setmana. Els treballs s'han completat en tres setmanes, tot i els maldecaps que han provocat les pluges i el temporal de llevant que va obligar a aturar-los alguns dies. I una setmana abans que expirés l'autorització d'ocupació de la Generalitat, el 31 de maig.

A banda de la comoditat d'aparcar, la retirada total de la sorra posarà fi a tres mesos de queixes dels veïns i comerciants de l'Estartit, per la nosa visual de la
muntanya a primera línia i les molèsties derivades de la polseguera que s'aixecava amb les marinades, que arrossegava la sorra cap al nucli urbà. El dragatge va concloure a finals de febrer, però els canvis
en les autoritzacions ambientals per poder dur la sorra als Griells i la Pletera –en comptes que el Club Nàutic l'aboqués mar endins abans de Setmana Santa– han allargat l'ocupació i el malestar dels negocis turístics.

Incògnites als Griells

Pel que fa als veïns de la zona dels Griells, la satisfacció inicial per l'arribada de sorra a la platja va durar només una setmana. La llevantada dels dies 8 i 9 va tornar a endur-se la sorra, després van aparèixer pedres arraconades contra l'escullera i, finalment, aquest cap de setmana passat van denunciar l'aparició de llots sobre la sorra. Els Agents Rurals i el Seprona de la Guàrdia Civil estan analitzant-ne mostres per determinar d'on provenen.

LA DATA

31.05.16
Acabava
el termini que tenia el Club Nàutic per alliberar de sorra l'esplanada, que finalment no s'exhaurirà.

Converses per recuperar una platja canina

Mentrestant, els responsables de l'EMD, el consistori de Torroella i el Parc Natural del Montgrí i les Medes continuen negociant una solució per mantenir una zona de platja apta per a l'esbarjo i el bany de gossos i mascotes. Després que els responsables del parc desaconsellessin l'emplaçament anterior a la Pletera, on nidifiquen aus, l'alternativa en estudi és la zona de platja a tocar del càmping El Molino, al límit dels Griells. Però de moment no hi ha acord pels horaris: o sense límits o bé en franges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona