Medi ambient

política municipal

infraestructures

El ple de Lloret renega del conveni de Can Juncadella

Tots els grups, menys el Millor, que es va abstenir, van acordar recuperar en deu dies el camí públic de la finca

Els propietaris, del Kazakhstan, han incomplert l'acord de fer el camí de ronda

Amb l'excepció del grup del Millor, que es va abstenir, tots els grups de l'Ajuntament de Lloret van votar ahir a favor de donar un ultimàtum a la propietat de la finca de Can Juncadella perquè obri el camí públic que passa per la finca. Es va tancar el 2009 després de la signatura d'un conveni que ahir ningú no es va estar de criticar perquè és contrari a l'interès públic i sobre el qual van planar moltes ombres.

També va quedar clar que, tot i que l'acord signat exigeix a la propietat de la finca, la mercantil Flinder Data, que obri el camí en un termini màxim de deu dies, l'afer anirà per llarg i segurament acabarà als jutjats. Malgrat tot, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, va defensar que, si no es pren aquest pas ara, la solució no arribarà mai, i que si el 2010 el ple hagués aprovat una moció presentada pel seu grup (a la qual ICV-EUiA va donar suport) perquè es declarés “la lesivitat” del conveni per a l'interès públic, “ara no estaríem en aquest punt”. Orobitg va respondre això a part de l'argumentació del portaveu del Millor, Marc Fuertes, per justificar l'abstenció del seu grup en aquest punt. Fuertes va dir que no pot compartir l'ultimàtum perquè considera que no s'han fet partícips els grups de l'oposició de les converses amb la propietat ni se'ls han ensenyat els projectes presentats per refer el camí de ronda. A més, va posar en dubte que el camí que es reclama sigui públic, citant una reunió que va mantenir el grup del Millor amb representants de Flinder Data. També va criticar que la mala gestió de vuit anys en aquest afer l'hagin d'assumir els regidors actuals i va considerar que l'acord “queda molt bé perquè sembla que s'esta fent alguna cosa”, però s'allargarà durant anys als jutjats.

L'alcalde, Jaume Dulsat (CDC), va qualificar el conveni signat el 2009 per l'equip de govern que encapçalava Xavier Crespo de desafortunat i feble. També va remarcar que ha costat molt “desfer-lo” però que era una qüestió prioritària per a l'equip de govern. Tot i que l'acord fa esment que si cal es demanarà “l'auxili de la força pública”, l'alcalde va tranquil·litzar Fuertes: “No entrarem amb pistoles, però és necessari que avui fem aquest pas.”

Orobitg va admetre que l'afer es pot allargar anys al jutjat, però va dir que si no s'aprovava el pas que es va fer ahir encara s'allargaria més. Sobre la propietat del camí, va explicar que es va contractar un pèrit i que aquest va fer un informe que no posa en dubte la titularitat pública del camí. “No em calen més proves, tenim l'obligació de fer el que toca i ara mateix, i s'hauria d'haver fet fa temps”, va concloure.

El regidor no adscrit, Enric Martínez, va recordar que és un tema llargament reivindicat pel poble de Lloret, “que no ho demana, sinó que els exigeix que ens tornin el que és nostre”. Jordi Hernández (C's) va dir que recuperar el camí era un punt que pràcticament tots els grups portaven al programa i va considerar “passiu” l'equip de govern per haver esperat un any.

Xavier Rodríguez (ICV-EUiA) va dir que aquest debat és “com el Guadiana, desapareix i apareix i en continuarem parlant”. Va agrair l'esforç de denúncia d'entitats com SOS Lloret en aquest tema, i va recordar també que hi ha un altre conveni que afecta la caseta de la platja i que l'empresa també s'incompleix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia