Medi ambient

Medi ambient

Alliberen exemplars de tritó verd al Parc de la Serralada Litoral

Divuit exemplars de tritó verd han estat alliberats en una bassa del Parc de la Serralada Litoral com a part del projecte de recuperació d'aquest amfibi en una zona on està en perill d'extinció. La iniciativa es duu a terme de forma ininterrompuda des de l'any 2010 i s'ha pogut desenvolupar gràcies a l'existència de punts idonis per a la pervivència d'aquests animals.

Els darrers sis anys s'han alliberat 1.560 exemplars de tritó verd, bàsicament larves metamòrfiques i, en menor quantitat, juvenils i adults. Tots els exemplars han estat alliberats en basses situades en finques privades.

En la iniciativa de recuperació del tritó verd hi participa l'Ajuntament de Badalona, que va cedir l'ús d'unes instal·lacions de l'escola de natura Angeleta Ferrer, situada a Can Miravitges, fet que va facilitar la cria de larves de l'amfibi a partir de les postes d'exemplars reproductors adults capturats al medi natural i alliberats de nou després de la posta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia