Medi ambient

turisme

propostes

Sis propostes imprescindibles per descobrir les diferents cares dels Pirineus de Catalunya

Existeixen uns Pirineus naturals, uns de gastronòmics, uns de culturals, uns de familiars... L'entorn s'adapta als vostres gustos.

Aquí teniu una selecció de propostes que us mostraran moltes de les cares d'aquest racó de Catalunya. Podeu començar descobrint-ne la faceta cultural amb una aproximació al romànic de la Vall de Boí, o la natural amb una ruta en Segway. O potser preferiu veure'n la cara enoturística? Quina trieu?

Història per a tots els públics

Si us agrada que els vostres fills coneguin la història de Catalunya, tenim una activitat per a vosaltres. El romànic és l'expressió artística i espiritual més important de l'edat mitjana. Als Pirineus de Catalunya es concentra una part destacada d'aquest llegat. En aquest entorn rural s'ha mantingut pràcticament intacte. Una bona manera d'entendre què va significar és fer una visita al Centre del Romànic de la Vall de Boí. Organitzen unes visites guiades en família perquè no perdeu detall d'un dels conjunts d'esglésies romàniques més importants del món, catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Ja veureu les exclamacions de sorpresa dels més petits quan vegin el 'videomapping' del pantocràtor de Sant Climent de Taüll. L'èxit està assegurat.

El primer descens

Després del recorregut històric, si seguiu amb energia i amb grans dosis d'adrenalina, Es Bòrdes Aran Experience us proposa practicar el ràfting pel riu Garona. L'activitat la fareu en un tram classificat d'iniciació, que arriba fins a Bossòst. Així, qualsevol nen a partir de 2 anys es pot llançar a domar les aigües del riu. El primer descens en ràfting és una d'aquelles aventures que els menuts no obliden: com travessen els remolins, com salta la barca... Durant una bona temporada ho explicaran a tothom.

Ruta de natura en Segway

El Segway, la versió més futurista del patinet, darrerament s'ha convertit en un aliat dels amants de la natura. Amb l'equip d'Altitud Extrem fareu una instrucció ràpida de conducció i tot seguit emprendreu un itinerari per l'entorn natural de La Molina. És una hora de recorregut guiat que transita per la vora del llac de l'estació i travessa boscos i prats subalpins.

Teniu traça per fer de pastor?

El Ricard és un pastor de mena que us descobrirà tots els secrets del seu ofici a Bagà. Primer fareu un esmorzar antològic a base de carn a la brasa, pa amb tomàquet i embotit. Cap a dos quarts d'onze del matí traureu el ramat en direcció a les pastures. Quan hi arribeu no perdeu detall de les cingleres escarpades, els prats verds, els vols circulars dels voltors. Aquí la flora i la fauna són les sobiranes de l'entorn. Podeu completar l'estada a Bagà amb un àpat a l'Hotel Gastronòmic Ca l'Amagat. A l'estiu tenen un menú de degustació amb vuit plats perquè feu un tast de la cuina berguedana.

L'esperit vinícola dels Pirineus

La parada següent és per trepitjar el terrer, sentir l'aroma de brisa marina i contemplar el paisatge vinícola -i el no vinícola- empordanès. És una immersió al celler Perelada. Entre les seves particularitats, destaca una de les vinyes més espectaculars de Catalunya, la Finca Garbet, que descobrireu en una visita guiada. El recorregut també inclou una aproximació al museu del celler i dos finals diferents: una degustació de tres dels seus vins o bé un circuit termal al seu Wine Spa. Per si us ajuda a decidir-vos, la segona modalitat també inclou el tast.

La terra volcànica des del cel

Deixeu enrere Peralada per dirigir-vos cap a la Garrotxa i veure-la des d'un altre punt de vista. Enfilats en un globus aerostàtic de Vol de Coloms, veureu a vista d'ocell l'espectacular paisatge volcànic de la comarca. Les sensacions de suspensió en l'aire, de calma, de silenci, són irrepetibles. Diuen els organitzadors que en dies clars fins i tot es pot arribar a veure Montserrat i el mar Mediterrani, el Pedraforca, el Canigó, el Montseny... I sempre amb els Pirineus al fons i els volcans sota els vostres peus!

Més informació:

visitpirineus.com

Informació facilitada per Generalitat de Catalunya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona