Medi ambient

Pla de reposició de 815 arbres a Girona en dos anys i mig

Amb un cost de 112.000 euros, es preveu que el 2018 s'hagin substituït tots els arbres morts o caiguts

L'Ajuntament de Girona ha detectat que cal reposar 815 arbres urbans nous –ja sigui perquè els anteriors s'han mort, representaven un perill i han estat tallats o han caigut per causes meteorològiques o accidents de trànsit– i s'ha compromès a fer-ho en dos anys i mig i que a finals del 2018 “tots els arbres estiguin plantats”, en paraules del vicealcalde i regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Eduard Berloso, que va remarcar “el compromís del govern amb la replantació”. També l'alcaldessa, Marta Madrenas, va subratllar que “el manteniment dels carrers, parcs i places és una prioritat d'aquest govern, ja que volem una ciutat amable i saludable”, i va assenyalar que, a més, el pla d'arbrat 2016-18 presentat ahir és “l'inici del compliment del pla de govern” presentat dijous passat.

En concret, la tardor que ve es plantaran 200 arbres que ja estaven previstos –ja estan pressupostats per uns 27.000 euros– i que estan molt repartits entre nou barris diferents de la ciutat, destacant els 75 de Can Gibert i la trentena de Domeny-Taialà i d'Eixample-Pla de Palau. Pel que fa als 615 arbres restants, que comportaran una inversió de 85.000 euros, s'han dividit els barris en dos períodes: el 2017 es plantaran 326 arbres corresponents a sis barris i el 2018, 289, corresponents als altres set barris. En total, en dos anys i mig es plantaran 815 arbres amb un cost total d'uns 112.000euros.

Pel que fa al tipus d'espècie, Berloso va explicar que variarà depenent de la funció que es vol que compleixi, de cada espai, i també de criteris mediambientals.

LES XIFRES

31.290
arbres urbans
de 141 espècies diferents hi ha a la ciutat, sense comptar la Devesa, segons l'últim inventari.
815
arbres
és la xifra que s'ha detectat que cal reposar: 200 es faran aquesta tardor, 326 el 2017 i 289 el 2018.

Prova pilot de plantes als escocells

L'alcaldessa i el vicealcalde van anunciar també l'inici d'una prova pilot de plantació d'espècies vegetals d'interès als escocells de l'arbrat viari per facilitar un assentament més important d'espècies beneficioses per a la lluita biològica, a més de millorar la imatge, ja que sovint hi ha sensació de falta de neteja. Tot i això, es va deixar clar que no serà cap jardí, sinó “més rústic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia