Medi ambient

Invertiran 252.000 euros en la millora de les lleres

L'ACA farà actuacions de manteniment i conservació al llarg de 200,58 quilòmetres dins de la trama no urbana dels rius

Els treballs se centren en els trams situats en àrees de risc d'inundació

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar, en la darrera reunió del consell d'administració, les actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques del districte de conca fluvial de Catalunya per a l'any 2016. Les actuacions, que executarà l'ACA al llarg de 557,34 quilòmetres dins la trama no urbana dels rius, suposaran una inversió global de 700.000 euros.

Els treballs es desenvoluparan en quinze punts, tots situats en àrees de risc potencial significatiu d'inundació. D'aquests, cinc (els que apareixen en el quadre adjunt) corresponen a les comarques gironines i representen 200,58 quilòmetres (un 35%) dels 557,34 on s'actuarà. Els treballs de manteniment i conservació suposaran una inversió de 251.921,63 euros a les comarques gironines.

Els programes de manteniment i conservació de lleres públiques tenen per objecte preveure les actuacions necessàries per vetllar pel manteniment en bones condicions de desguàs de les lleres públiques, mitjançant una adequada gestió de la vegetació de ribera i la neteja dels elements que poden acumular-se a l'espai fluvial per motius naturals, com per exemple els temporals de vent o pluja. Per aquest motiu, es consideren essencials per minimitzar els riscs per als béns i les persones en episodis de fortes precipitacions i riuades.

Aquestes actuacions han estat programades tenint en compte criteris de prioritat en funció de les àrees de més risc d'inundació i de les zones que ajuden a minimitzar el risc en els trams inundables més crítics. L'execució de les actuacions en tots els àmbits territorials s'articularà mitjançant l'encàrrec de gestió a l'empresa pública Forestal Catalana SA.

Pel que fa a les actuacions de manteniment dels rius dins els trams urbans, que correspon executar als ajuntaments, la despesa s'articularà a través de la corresponent convocatòria pública de subvencions. Aquests treballs estaran finançats en un 80% per l'ACA i en un 20% pels ajuntaments beneficiaris dels ajuts.

Atesa la complexitat de tot el procés de subvencions, la valoració de les sol·licituds i l'execució de les actuacions, es preveu una convocatòria per als períodes 2016 i 2017. Durant el 2016 es preveuen dur a terme actuacions amb una aportació total màxima per part de l'ACA de 200.000 euros, mentre que el 2017 s'hi destinaran en total 400.000 euros.

LES XIFRES

5
trams
dels 15 on actuarà l'ACA pertanyen a la demarcació. Es tracta de trams no urbans dels rius.
179,59
quilòmetres
on es faran els treballs de manteniment corresponen a àrees de risc d'inundació fluvial.
96.998
euros
és la inversió més gran i estan assignats a trams de la conca del riu Ter-Daró i costanera a Girona centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ripoll comença a treballar amb la banca ètica

RIPOLL

Comencen les obres per posar ascensors a l’estació de Portbou

portbou

Cornellà amplia el cens dels pressupostos participatius

CORNELLÀ DEL TERRI

Les cabres al Montgrí poden arribar als 300 exemplars

torroella de montgrí
Medi ambient

En companyia d’ocells

Castelló d’Empúries

Terrassa obre camí assumint la gestió pública de l’aigua

terrassa

La canalització d’aigua cap a Solius arrencarà el 2019

asanta cristina d’aro

Reordenació viària al barri de la Pineda de Can Tell de Sant Feliu

sant feliu de guíxols
barcelona

Barcelona destina la taxa turística als agents cívics i a trobar apartaments il·legals