Medi ambient

Invertiran 252.000 euros en la millora de les lleres

L'ACA farà actuacions de manteniment i conservació al llarg de 200,58 quilòmetres dins de la trama no urbana dels rius

Els treballs se centren en els trams situats en àrees de risc d'inundació

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar, en la darrera reunió del consell d'administració, les actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques del districte de conca fluvial de Catalunya per a l'any 2016. Les actuacions, que executarà l'ACA al llarg de 557,34 quilòmetres dins la trama no urbana dels rius, suposaran una inversió global de 700.000 euros.

Els treballs es desenvoluparan en quinze punts, tots situats en àrees de risc potencial significatiu d'inundació. D'aquests, cinc (els que apareixen en el quadre adjunt) corresponen a les comarques gironines i representen 200,58 quilòmetres (un 35%) dels 557,34 on s'actuarà. Els treballs de manteniment i conservació suposaran una inversió de 251.921,63 euros a les comarques gironines.

Els programes de manteniment i conservació de lleres públiques tenen per objecte preveure les actuacions necessàries per vetllar pel manteniment en bones condicions de desguàs de les lleres públiques, mitjançant una adequada gestió de la vegetació de ribera i la neteja dels elements que poden acumular-se a l'espai fluvial per motius naturals, com per exemple els temporals de vent o pluja. Per aquest motiu, es consideren essencials per minimitzar els riscs per als béns i les persones en episodis de fortes precipitacions i riuades.

Aquestes actuacions han estat programades tenint en compte criteris de prioritat en funció de les àrees de més risc d'inundació i de les zones que ajuden a minimitzar el risc en els trams inundables més crítics. L'execució de les actuacions en tots els àmbits territorials s'articularà mitjançant l'encàrrec de gestió a l'empresa pública Forestal Catalana SA.

Pel que fa a les actuacions de manteniment dels rius dins els trams urbans, que correspon executar als ajuntaments, la despesa s'articularà a través de la corresponent convocatòria pública de subvencions. Aquests treballs estaran finançats en un 80% per l'ACA i en un 20% pels ajuntaments beneficiaris dels ajuts.

Atesa la complexitat de tot el procés de subvencions, la valoració de les sol·licituds i l'execució de les actuacions, es preveu una convocatòria per als períodes 2016 i 2017. Durant el 2016 es preveuen dur a terme actuacions amb una aportació total màxima per part de l'ACA de 200.000 euros, mentre que el 2017 s'hi destinaran en total 400.000 euros.

LES XIFRES

5
trams
dels 15 on actuarà l'ACA pertanyen a la demarcació. Es tracta de trams no urbans dels rius.
179,59
quilòmetres
on es faran els treballs de manteniment corresponen a àrees de risc d'inundació fluvial.
96.998
euros
és la inversió més gran i estan assignats a trams de la conca del riu Ter-Daró i costanera a Girona centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un milió i mig d’euros per connectar Castell i Palamós

pALAMÓS

Girona va per feina amb el TAV

girona

Els empresaris garrotxins i empordanesos demanen desencallar Logis Empordà

Figueres

Tallen per obres el pas a nivell del passeig Ragull, a l’accés al centre de Ripoll

Ripoll
MEDI AMBIENT

Capturen l’os Goiat per canviar-li les bateries del GPS

Platja d’Aro fa 16.000 serveis a les platges durant aquest estiu

castell-platja d’aro
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Molts núvols i ruixats dispersos

Barcelona

El Ripollès reclama a l’ACA un permís urgent per netejar rius

Ripoll

Aborden la reforma del carrer Codolar de l’Escala

FIGUERES