Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els informadors vigilants tornen a l'Alta Garrotxa

El consorci que gestiona aquest espai natural els recupera d'ara fins a l'octubre, després d'uns anys sense poder oferir aquest servei per culpa de les retallades pressupostàries

El Consorci de l'Alta Garrotxa ha implantat de nou el servei d'informació a la zona de Sadernes i Sant Aniol d'Aguja, que és el principal corredor d'entrada de visitants a l'espai d'interès natural de l'Alta Garrotxa. L'equip, format per dues persones, es va haver de suprimir fa uns quants anys arran de les retallades pressupostàries.

Els informadors –a la pràctica també són vigilants– van començar a treballar el primer cap de setmana d'agost i s'hi estaran fins a la primera quinze d'octubre, que és l'època en què la zona rep més forasters, bé per passejar, per fer-hi escalada o excursionisme o per banyar-se a les populars gorgues de la riera de Sant Aniol. El servei no es dóna en un punt concret –abans disposaven d'una caseta a Sadernes, però ja no es fa servir– sinó que es fa de manera itinerant, des de Sadernes a l'ermita de Sant Aniol. Segons el consorci, el seu objectiu és “informar el visitant de les principals activitats que es poden dur a la zona, així com els indrets més destacats”, i també, donar a conèixer “les principals ordenacions d'ús públic de l'espai, identificant els principals usos i activitats no permeses a la zona i coordinant-se amb els cossos de seguretat en cas que sigui necessari”.

Escombraries

Paral·lelament a la recuperació del d'informació, el Consorci de l'Alta Garrotxa ha contractat també un servei de recollida de deixalles en un tram més llarg, que va des del pont del Llierca fins al salt del Brull. Aquesta feina ja s'està realitzant de manera periòdica des del mes de juliol i s'allargarà fins a final de setembre, ha informat el consorci.

LA DATA

10.2016
és el mes
fins al qual estaran fent tasques d'informació a la zona

LA XIFRA

2
persones
són les encarregades de donar aquest servei, entre Sadernes i Sant Aniol d'Aguja


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia