Medi ambient

Neteja solidària de la platja d'Empúries

Una trentena de voluntaris van respondre a la crida per recollir escombraries

Reclamen més papereres i neteja

Una trentena de persones es van reunir voluntàriament aquest diumenge passat per recollir durant una hora brossa de les platges d'Empúries i el seu entorn. Ho van fer vestides de blanc amb la voluntat de conscienciar veïns i visitants de la necessitat de dur a terme més mesures de gestió de les deixalles i residus.

Amb el lema Neteja solidària en blanc, els voluntaris expliquen que aquesta acció no responia a la crida de cap entitat formalment constituïda sinó a la mobilització de veïns i amics d'Empúries preocupats per una “emergència ecològica”. La crida als voluntaris per participar en la recollida de brossa pretenia conscienciar del respecte a la natura i es van repartir guants i bosses blanques als voluntaris per visualitzar la iniciativa.

Cartells informatius

En acabar, abans de llençar les bosses d'escombraries al contenidor corresponent, van deixar durant una estona les deixalles recollides en un punt transitat on la gent parava i podia entendre l'acció.

“Cada cop som més les persones que ens adonem que la natura necessita més ajuda per gestionar els nostres residus, deixalles, etc. Alguns per iniciativa pròpia ja ho han dit al departament corresponent”, manifesta una de les participants. Entre les mesures que proposen els impulsors d'aquesta iniciativa, hi ha la col·locació de cartells informatius de conscienciació per als visitants, la instal·lació de més papereres, o la implementació dels serveis de recollida de brossa i també de reciclatge de residus, com ara l'oli dels establiments temporals a la platja. “Els recursos per fer-ho hi són”, hi afegeixen els voluntaris, que consideren necessari actuar especialment la temporada d'estiu però també la resta de l'any. En relació amb aquestes crítiques, fonts municipals de l'Ajuntament de l'Escala asseguren que les platges es netegen cada dia però que aplaudeixen les iniciatives ciutadanes com aquesta “perquè la conscienciació i el civisme són fonamentals per garantir la neteja dels espais públics”. Les mateixes fonts municipals, però, expliquen que en el cas de la duna litoral es tracta d'un espai en el qual l'Ajuntament no té competència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia