Medi ambient

Maltractament animal

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a Reus

El presumpte autor dels fets prèviament havia amenaçat i assetjat la cuidadora

La comunitat d'animals afectada està gestionada pel Projecte Gat, que disposa del suport de l'Ajuntament de Reus

El Refugi Baix Camp i l'Associació Reus Gats, les entitats reusenques de la Coordinadora Felina de Tarragona, han denunciat conjuntament el cas d'enverinament d'una colònia de gats controlada a prop de l'avinguda de Castellvell de Reus. El presumpte autor d'aquesta infracció és un veí de la zona on està ubicada la colònia. Dimarts al vespre, la cuidadora es va trobar un recipient amb menjar barrejat amb verí. Alguns gats ja havien ingerit l'aliment enverinat, entre aquests una mare que estava alletant les seves cries. El presumpte emmetzinador prèviament havia amenaçat i assetjat els gestors de la colònia.

Aquesta colònia està gestionada pel Projecte Gat, una campanya del Refugi Baix Camp amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus. Consisteix en la gestió ètica de colònies de gats urbans, mitjançant l'esterilització, per evitar que es reprodueixin incontroladament. També es controla que visquin en condicions dignes amb una alimentació adequada i es té cura de la seva salut. El Projecte Gat també té com a objectiu garantir la seguretat dels animals, amb els conflictes que puguin sorgir amb els ciutadans que conviuen amb les colònies. En aquest cas, els gestors de la colònia han intentat negociar amb els veïns afectats, i de resultes han traslladat la colònia per intentar allunyar-la de les persones descontentes, però totes les accions han estat infructuoses.

Les associacions han engegat el procés de diligències pertinent per garantir la seguretat dels gats i “posar fi a la impunitat dels maltractadors”, tal com expliquen fonts de la Coordinadora Felina de Tarragona. A més, recorden que tant la col·locació de verí en via pública com el subministrament de substàncies que puguin causar alteracions de la salut als animals “són delictes”. Aquest últim es considera infracció molt greu, i pot ser sancionat amb multes de fins a 20.000 euros.

“Aquest cas de maltractament animal és només la punta de l'iceberg”, expliquen, ja que “els intents d'enverinament, maltractaments i vandalisme contra les colònies, i els insults i atacs personals per part d'alguns veïns, marquen el dia a dia dels cuidadors de gats de carrer”. Així mateix, fonts de l'entitat recorden que al juliol hi va haver dos casos d'enverinaments a Reus en un mateix dia. En aquest cas, la denúncia no va poder realitzar-se per la falta de protocols, ja que els gats morts van ser recollits pels serveis d'escombraries, motiu pel qual van ser invalidats com a prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona