Administracions

Municipal

Badalona instal·larà fins a cinc ascensors o rampes en dos anys

El govern municipal dona a conèixer el programa ‘Badalona, ciutat accessible', que començarà als districtes dos i quatre

Representa una injecció inicial de dos milions d'euros i comença amb un ascensor a Llefià

Llefià serà el primer barri de Badalona que es beneficiarà del Badalona, ciutat accessible, un programa presentat ahir pel govern municipal que vol millorar la mobilitat a diferents punts del municipi, especialment allà on hi ha els carrers amb escales i rampes pronunciades. El compromís de l'executiu de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUIA és instal·lar cinc ascensors o rampes mecàniques a diferents punts de Badalona, una actuació que comportarà una inversió de dos milions d'euros.

La presentació del programa va tenir lloc ahir al passatge Albert Llanas, a Llefià, ja que és en aquest punt on s'instal·larà el primer ascensor que permetrà esquivar les escales que ara connecten els carrers Pau Piferrer i Joan Valera. Les obres començaran al juny i tindran una durada de quatre mesos, segons va detallar el tinent d'alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó. Les altres quatre actuacions encara s'han de definir, però una diagnosi sobre els punts negres de la ciutat alerta que els barris amb més problemes d'accessibilitat són els dels districtes dos i quatre. Per aquest motiu el programa començarà en aquests sectors de la ciutat. El següent pas, tal com va anunciar l'alcaldessa, Dolors Sabater, serà pactar amb les entitats de cada districte quines són les actuacions preferents entre una llista de dinou punts que requeririen una inversió d'aquestes característiques i la instal·lació d'un element mecànic.

Tant Sabater com la regidora del districte dos, Maria Gallardo, es van mostrar convençudes que els col·lectius que formen part dels consells d'entitats de cada districte arribaran a un ampli consens sobre l'ordre de les actuacions. No preveuen, ara per ara, que el govern local hagi de prendre una decisió de forma unilateral.

D'altra banda, l'alcaldessa va explicar que la preferència del govern municipal són els ascensors perquè és l'únic mecanisme que garanteix l'accessibilitat de tots els col·lectius, però va matisar que s'estudiarà cas per cas, atès que un ascensor, per qüestions tècniques, no sempre és una opció viable. Durant la presentació del programa, molts veïns van aprofitar per reclamar celeritat en la instal·lació de l'ascensor d'Albert Llanas, probablement el més demanat durant els darrers anys per societat civil.

LA XIFRA

2
milions d'euros
invertirà el govern aquest mandat en la instal·lació de cinc ascensors o rampes a la via pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia