Urbanisme

municipal

Manlleu inicia l’expropiació del camí d’accés a la devesa

L’Ajuntament aprova per unanimitat iniciar el tràmit perquè no ha arribat a un acord amb el propietari

El terreny afectat és un vial de 742 m² que ha de permetre accedir al domini hidràulic del riu Ter

Primer pas en ferm de l’Ajuntament de Manlleu per expropiar el camí d’accés a la devesa. Aquesta setmana el ple ha donat llum verd, per unanimitat de tots els grups municipals, a l’aprovació inicial de la relació de béns i drets afectats per l’actuació expropiatòria del terreny per destinar-lo a passatge públic, i a la consegüent informació pública. Després d’infructuosos acords durant els últims mesos entre l’Ajuntament i el propietari de la finca ramadera, Josep Colom, del mas de la Caseta del Pont, finalment el consistori ha decidit recórrer a l’expropiació per garantir l’accés de vianants i vehicles fins al domini públic hidràulic del riu Ter.

El terreny destinat a vial públic, i barrat per la propietat amb una tanca el novembre passat, té una amplada de 4 m i una llargada de 185,66 m, amb una superfície de 742,64 m². Antoni Poyato, regidor de Secretaria i Serveis Jurídics de Manlleu, va recordar que “la devesa és una àrea inundable d’important valor paisatgístic” que ha de ser d’accés lliure. “Hi ha hagut un segrest a la devesa per part d’uns interessos particulars”, va dir Laura Generó, regidora de la CUP, que va qualificar d’“intolerable” l’actitud del propietari, “enrocat en demandes inacceptables i insultants”. La CUP va denunciar “la tebiesa de l’Ajuntament” en aquesta qüestió i va subratllar que el camí “no serà definitivament públic fins que no es resolgui l’atermenament de terrenys públics lligats al riu”, una qüestió que l’ACA –a qui es demana celeritat– va dir que resoldria aquest estiu. El regidor Ramon Soldevila (PDeCAT) hi va afegir: “Ens agradaria que d’aquí a un any i mig no estiguéssim al mateix lloc i que fóssim valents, i més si la llei ens empara.”

LA XIFRA

185
metres
de llargada i 4 metres d’amplada té el vial que porta fins a la llera del riu Ter, a la devesa.

Una història que s’arrossega des de fa temps

La devesa ha estat des de fa molts anys (fins i tot segles) un motiu de conflicte amb la propietat de la finca. La part afectada actualment es reparteix entre una zona improductiva i una altra de conreu de secà, encara que els sòls reben la qualificació fiscal de pastures. Al febrer, després d’un acord amb el veí, l’Ajuntament va condicionar el camí, però el mes passat les negociacions es van tornar a encallar per les peticions que feia el veí, i l’Ajuntament va donar per acabat el procés de negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona