Infraestructures i serveis

transports

AEROPORTS

Més rutes, però menys passatgers

Ryanair augmenta a 38 les rutes des de Girona per l'estiu del 2017

La firma irlandesa calcula tancar el 2016 amb 1,3 milions de passatgers, la xifra més baixa

Ryanair calcula tancar el 2017 amb 1,4 milions de passatgers

Ryanair té previst oferir fins a 38 rutes des de l'aeroport de Girona de cara a la temporada d'estiu del 2017. Es tracta de nou rutes més que les que hi ha hagut aquest estiu i dues més que l'estiu del 2015, de manera que l'aerolínia trenca la tendència negativa de reduir destinacions des de l'aeroport de Girona, però encara queda lluny de les 49 rutes de l'estiu del 2014 o de les 65 de les del 2013. Amb aquest augment de rutes a l'estiu, Ryanair també calcula tancar el 2017 amb un total d'1,4 milions de passatgers transportats a Girona, una xifra que queda lluny dels 1,9 milions del 2014, malgrat que l'empresa afirmava ahir que s'equiparava a les dades d'aquell any. A més, si els seus càlculs es confirmen a finals d'any, aquest 2016 registrarà 1.300.000 passatgers, la xifra més baixa de la companyia irlandesa a Girona des que s'hi va establir, el 2004.

Illes Britàniques

Pel que fa a les nou rutes noves que s'obriran a partir del març, quan comença la temporada d'estiu, es tracta, sobretot, de rutes des de Girona fins a les illes Britàniques: Belfast, Birmingham, Edimburg, East Midlands, Glasgow Prestwick, Leeds Bradford, Liverpool i Newcastle. També s'estrena per primer cop la ruta amb Oradea, a Romania. A banda d'aquestes noves rutes, per l'estiu del 2017 Ryanair ofereix 29 rutes més, cap, però, d'estatal. És a dir, no hi ha cap ruta que enllaci Girona ni amb les illes Balears ni amb la resta de l'Estat. Així, oferirà més freqüències a Londres Stansted –sis vols la setmana– i altres vols a Dublín –cinc la setmana– i Brussel·les –vuit la setmana–. Les altres destinacions són Knock, Cork, Manchester, Bristol, Bournemouth, Londres Luton, París, Eindhoven, Maastrich, Bremen, Düsseldorf, Frankfurt, Baden-Baden, Memmingen, Poznan, Breslau, Cracòvia, Bratislava, Pisa, Pescara, Tessalònica, Trapani, Malta, Rabat i Tallinn.

En total, la companyia irlandesa oferirà 131 vols setmanals –13 més que l'estiu del 2016–, una xifra que suposa un increment de l'11% i també suposarà, segons Ryanair, el manteniment de mil llocs de treball a l'aeroport de Girona. De fet, segons el director de comunicació de Ryanair, Robin Kiely, és important destacar que hi ha, sobretot, una ampliació del nombre de freqüències de vols; és a dir, que hi haurà més vols setmanals a una mateixa destinació.

A més, segons Kiely, podria ser que algunes d'aquestes 38 rutes que operaran del març a l'octubre del 2017 continuïn operatives durant l'hivern del 2017/18, ja que Girona és una destinació molt atractiva per a persones d'Irlanda i el Regne Unit, “on plou molt i tothom busca fer una escapada al sol”. En aquest mateix sentit, el director de comunicació de Ryanair hi va afegir que preveuen tancar la planificació de cara a la temporada d'hivern 2017/18 abans de finals d'any i que és possible que hi hagi també un augment del nombre de vols.

Pel que fa a d'altres qüestions, el director de comunicació també va destacar que el Brexit no suposarà una reducció del nombre de vols cap al Regne Unit, però sí que la companyia irlandesa deixi de tenir base en alguns aeroports britànics. Aquest fet, juntament amb la continuïtat de la demanda i que la companyia té feta una comanda de 315 nous avions Boeing 737 addicionals, també pot propiciar, va dir el mateix Kiely, que s'augmenti el nombre d'aparells a la base de Girona.

Anunci de Jet2.com

Les noves rutes de Ryanair des de l'aeroport de Vilobí d'Onyar suposaran també que l'estiu que ve hi hagi, com a mínim, dues companyies que volin de manera regular al Regne Unit, perquè l'aerolínia Jet2.com també portarà turistes britànics a Girona. De fet, ahir mateix aquesta companyia britànica també va anunciar un nou vol per la seva temporada d'estiu a Londres Stansted, de dues freqüències setmanals i que començarà a operar el 26 de maig. La nova ruta s'afegeix a la resta de destinacions anunciades anteriorment per Jet2.com des de Girona: Birmingham, Edimburg, Leeds, Glasgow, Newcastle, Manchester i Belfast.

LA DATA

03.2017
La temporada
d'estiu de Ryanair comença a finals de març i s'allarga fins a finals d'octubre.

LA FRASE

Hi ha molta sol·licitud de vols des de l'estranger cap a l'aeroport de Girona
R
Robin Kiely
director de comunicació de ryanair

LES XIFRES

1,3
Milions
de passatgers calcula que haurà transportat aquest any a Girona; la xifra més baixa des que hi està establerta.
38
Rutes
oferirà la companyia irlandesa des de l'aeroport de Girona l'estiu que ve, nou més que aquest 2016.

“Hi ha una excel·lent demanda per volar a Girona”

U.C

“Hi ha una excel·lent demanda per volar a Girona”, va afirmar el director de comunicació de la línia aèria, Robin Kiely, durant la seva roda de premsa ahir a Girona. Segons va explicar, hi ha un elevat nombre de ciutadans britànics que volen evitar els països de l'Orient Mitjà i Turquia per les seves vacances i que, ja aquest any, s'han decantat per l'Estat espanyol. I és en resposta a aquesta demanda, segons Kiely, que s'ha augmentat per l'estiu que ve l'oferta de rutes cap a Girona, “un destí de moda”, especialment des del Regne Unit. De fet, i segons el mateix cap de comunicació de Ryanair, Girona ja s'ha convertit en una “destinació final”, és a dir, que els ciutadans que volen a Vilobí d'Onyar ho fan per quedar-se a la demarcació i no marxar a d'altres zones, com podria ser Barcelona. Segons Kiely, el fet que Ryanair operi també a Barcelona i Reus els ha permès arribar a aquesta conclusió. Aquest augment de la demanda, propiciat en bona part per la situació d'inestabilitat a d'altres zones del Mediterrani, també pot provocar que continuï el creixement als tres aeroports catalans: “Cadascun dels aeroports té un bon producte turístic i, per tant, tenim marge”, i no va descartar que es doblin algunes rutes, és a dir, que vols que ja operen des de Barcelona puguin fer-se també des de Girona. Tot, en funció de la demanda. De moment, Ryanair ja preveu transportar l'any que ve un total de nou milions de passatgers entre els tres aeroports catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia