Infraestructures i serveis

aeroports

Les institucions creuen que el 2017 l'aeroport remuntarà

La Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona auguren “un punt d'inflexió” de la infraestructura gironina l'any que ve, recuperant la xifra dels dos milions de passatgers

La Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona, les tres institucions gironines que conformen l'AGI –associació per al desenvolupament de les comarques gironines–, es van mostrar ahir optimistes pel futur de l'aeroport de Girona i van considerar que el 2017 marcarà “un punt d'inflexió” en aquesta infraestructura perquè tornarà a recuperar passatgers: concretament, calculen que s'arribarà als 2 milions de visites anuals, remuntant-se a dades del 2014. El fet que la companyia irlandesa Ryanair hagi anunciat més rutes per aquest 2017, juntament amb nou companyies més que també s'han instal·lat a l'aeroport de Vilobí i que augmenten el nombre de vols i freqüències fa preveure aquest impuls, i per consolidar-lo, l'AGI destinarà 5,4 milions d'euros en concepte de promoció del territori entre totes les aerolínies. A més, van destacar el fet que els turistes que arribin amb aquests vols es quedaran a la demarcació, amb el conseqüent impacte econòmic que això genera.

L'anunci fet el dia abans per Ryanair, el que preveu arribar als 1,4 milions de passatgers al 2017 a l'aeroport de Girona, més el fet que altres companyies com Jet2 i Rainbow Tours també calculin que creixeran en un 349% i un 275%, respectivament, en el nombre de passatgers, són factors que fan preveure “el punt d'inflexió” del 2017 a les institucions gironines. Si les previsions es confirmen, es remuntaria la tendència a la baixa iniciada el 2009, després de l'any rècord del 2008, amb un nombre de 5,5 milions de passatgers.

Pel secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, s'ha de tenir en compte, a més, que el creixement de l'aeroport del Prat també influirà directament en el creixement de l'aeroport de Girona i el de Reus. “L'aeroport de Girona continuarà creixent, segur, els propers quatre o cinc anys”, va dir Font, i hi va afegir que l'aeroport de Vilobí funcionarà com la quarta pista de l'aeroport del Prat quan allà hi augmenti el nombre de vols intercontinentals.

D'altra banda, el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va explicar que l'AGI havia decidit en una reunió extraordinària prorrogar el conveni un any més amb les companyies aèries per promoció del territori. La quantitat de 5,4 milions es destina a cadascuna en funció dels passatgers que cada companyia aporta a l'aeroport de Vilobí d'Onyar; i, per tant, Ryanair és la més beneficiada.

LA XIFRA

5,4
Milions
d'euros destinarà l'AGI en concepte de promoció del territori entre totes les aerolínies que operen a Girona.

LES FRASES

Els dos milions de passatgers que volen a Girona s'hi queden. No ens podem comparar amb aquells cinc milions d'abans
Ricard Font
secretari d'infraestructures
S'obren unes perspectives per a l'aeroport de Girona clarament de millora
Eudald Casadesús
delegat del govern de la generalitat a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.