Infraestructures i serveis

economia

ports

La nova terminal del port de Barcelona d'Iberpotash estarà enllestida el 2018

La instal·lació permetrà la càrrega de vaixells de fins a 60.000 tones

La sal i la potassa es posaran al mercat “amb uns costos logístics més competitius”

El grup ICL ha iniciat les obres de la seva nova terminal portuària al moll Álvarez de la Campa, al port de Barcelona, que serà operativa a partir del 2018. L'actuació forma part de l'anomenat pla Phoenix, un projecte industrial que permetrà “el desenvolupament de la conca minera del Bages”, ha explicat l'empresa.

La nova terminal de càrrega d'ICL –que substituirà l'actual, situada al moll del Contradic– tindrà capacitat per a quatre milions de tones de producte, ocuparà una superfície de set hectàrees i disposarà de 14 metres de calat que permetran la càrrega de vaixells de fins a 60.000 tones, tant de potassa com de la nova sal vacuum. D'aquesta manera, es podran concentrar totes les operacions portuàries d'ICL en aquesta nova terminal i es podrà situar la sal i la potassa als principals mercats internacionals amb uns costos logístics molt competitius.

La nova instal·lació mantindrà l'accés ferroviari des de les plantes de producció del Bages, tal com ja succeeix des del 1925. Les obres avancen segons els terminis previstos i serà el 2018 quan la nova terminal estarà ja totalment operativa. Actualment s'estan duent a terme els treballs d'anivellació i cimentació de l'espai i, a principis del 2017, s'iniciarà l'obra civil d'edificació.

El projecte Phoenix té una inversió aprovada per l'empresa de 480 milions d'euros, 170 dels quals corresponen a la primera fase, amb la nova rampa i la planta de sal vacuum com a elements més característics.

El grup ICL és la matriu de l'antiga Iberpotash, que ara és anomenada ICL Iberia Súria & Sallent.

Mig any per dir com es restaurarà

acn

Iberpotash té mig any de marge per concretar com restaurarà els pous i els aqüífers contaminats dels municipis de Súria, Callús, Santpedor i Sallent. El jutjat penal número 1 de Manresa ha emès una interlocutòria d'execució de la sentència que es va dictar el desembre del 2014 –en què es condemnava tres exdirectius de les mines i, de manera subsidiària, Iberpotash per un delicte ambiental– en la qual insta l'empresa a presentar en un termini de sis mesos un “pla d'execució concret” que ha de determinar “les mesures que s'han d'encarregar per procedir a l'efectiva paralització dels vessaments de lixiviats contaminants de les aigües procedents dels residus salins dipositats a les escombreres actives”. També haurà de concretar què es fa per eliminar l'elevada salinitat de pous, torrents i rius”, i recorda que els condemnats “estan obligats a assumir-ne el cost”. L'empresa ha assegurat que la majoria de mesures que sol·licita el jutge ja s'estan tramitant amb l'ACA i la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona