Infraestructures

Les obres per evitar les inundacions a la Farga de Banyoles, a finals d'octubre

Els treballs havien de començar ara, però l'Ajuntament els ha ajornat fins després de festes per no complicar els accessos a les barraques i les atraccions

Les obres de reforma del sistema de col·lectors d'aigua al barri de la Farga de Banyoles començaran a finals d'octubre, immediatament després de la festa major de Sant Martirià. Inicialment es volia executar el projecte els pròxims dies, però l'Ajuntament va decidir ajornar-ho per no entorpir l'accessibilitat a aquella zona de la ciutat els dies de festa, ja que és allà on hi ha les atraccions firals i les barraques. D'altra banda, l'avinguda és un dels principals accessos a Banyoles des de la variant de la C-66.

L'anunci de l'inici dels treballs es va fer en el darrer ple, arran d'una consulta de l'oposició, que va remarcar els problemes que hi havia hagut una altra vegada a l'avinguda de la Farga el dia 25, quan va descarregar una forta tempesta a la ciutat.

Un embut

El problema està provocat pel fet que en aquell punt hi conflueixen les clavegueres que transporten les aigües brutes i de pluja provinents, d'una banda, de la plaça de Sant Pere i, de l'altra, de l'avinguda del Monestir. Com que aquella zona és plana i les canonades que hi ha no tenen prou diàmetre, la xarxa no dóna l'abast i es produeixen inundacions.

La inversió prevista és de 150.000 euros, aproximadament. Les obres consistiran a donar més capacitat al clavegueram de la zona, amb la col·locació d'unes canonades separades per a les aigües brutes i les provinents de les pluges. Des d'aquest lloc, les aigües residuals van a parar a la riera Canaleta i, seguidament, al Terri. Al terme de Cornellà hi ha la planta que les depura.

Històric

De problemes quan plou de manera sobtada, en aquella part de Banyoles n'hi ha hagut pràcticament des del moment que es va urbanitzar. Des de l'any 2013, però, se'n produeixen més sovint perquè es va ampliar el clavegueram de l'avinguda Constans i la plaça de Sant Pere, que no només transporta l'aigua de pluja i de les cases, sinó també la del desguàs de l'estany quan el nivell de l'aigua de l'estany puja més del compte.

LA XIFRA

150.000
euros
és el cost aproximat del projecte, que es començarà a executar a finals d'octubre.

LA DATA

2013
és l'any
de l'entrada en servei dels col·lectors de més capacitat de Sant Pere, que han agreujat el problema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona