Infraestructures i serveis

política

les inversions de l'estat

El Ministeri de Foment ve a Catalunya a menystenir-nos

El Secretari d'estat d'infraestructures afirma que la xarxa de rodalies catalana és la que rep més diners d'Espanya

Després de dies i setmanes de constants retards en el servei de rodalies, avui el Secretari d'estat d'infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha visitat el Principat per inaugurar l'estació de Sant Joan Despí. Tot i les queixes generalitzades dels usuaris per les deficiències del servei, Gómez-Pomar ha afirmat que les rodalies de Catalunya són la xarxa a la qual el Ministeri de Foment dedica més inversió. Tanmateix ha recordat el compromís del govern espanyol amb les inversions i el manteniment de la xarxa.

El Secretari d'estat s'ha remuntat al 2012 perquè la suma d'obres fetes li donés un gruix de 61 actuacions valorades en més de 90 milions d'euros. Ha manifestat que actualment hi ha en curs 16 obres més valorades en 27,5 milions d'euros. Ha anunciat que en breu s'encetaran obres en dues estacions més que representen un cost de 3 milions d'euros i que s'estan fent projectes per a 15 estacions més, cosa que representa una despesa de 40 milions d'euros.

Pel que fa a la queixa constant del govern català que no s'inverteix prou al Principat, i que no es compleix el compromís adquirit per l'anterior titular del Ministeri d'invertir 4.300 milions d'euros en quatre anys a les rodalies catalanes, Gómez-Pomar ha respost que és “una xifra que és la meitat de la inversió del pressupost del Ministeri de Foment per a tota Espanya en un any”. Ha especulat amb què la xifra “no és assumible” i s'ha acollit al compromís d'invertir a Catalunya entre Ministeri i Renfe 400 milions d'euros, inversió de la qual ell en respon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia