Infraestructures i serveis

transports

protesta per l'n-340

Reunió a tres bandes per l'N-340, el 7 de novembre

Foment i Generalitat es reuniran amb els alcaldes de Tarragona i l'Ebre per parlar de solucions

Madrid té pactat amb Abertis 5 milions de bonificacions

El Ministeri de Foment i la Generalitat celebraran una reunió conjunta amb els ajuntaments i els consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre el 7 de novembre que ve per tal d'analitzar la problemàtica de la carretera N-340.

L'anunci de la trobada, que es farà a Barcelona, el feia ahir l'agència ACN després d'un parell de dies de declaracions creuades entre el RACC i el govern de Madrid sobre les xifres de sinistralitat que registra la polèmica carretera. De fet, ahir mateix, en una entrevista a Rac 1, el secretari d'estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Júlio Gómez-Pomar, donava corda al tema assegurant que la Generalitat “podria prohibir demà mateix de manera exclusiva el trànsit de vehicles pesats per l'N-340” perquè té les competències de trànsit i de circulació de vehicles. Amb aquestes paraules, el número dos de Foment s'espolsava part de la responsabilitat que dimecres li atribuïa el RACC a través d'un anunci a la premsa on culpabilitzava el govern de les nou morts a l'N-340 per la seva actitud passiva. Ahir Gómez-Pomar va tornar a titllar “d'inadequada” la recriminació, recordant que fa temps que el ministeri treballa amb la Generalitat per “articular una sèrie de mesures que facilitin el desdoblament de la via”. A l'espera que això arribi, la solució passaria, precisament, per aplicar la recepta recomanada pel RACC i desviar els vehicles pesats de manera obligatòria en els trams més conflictius. Però la mesura no agrada ni als transportistes ni als alcaldes i veïns del territori, que volen que l'aixecada de barreres sigui general i sense costos per als usuaris. De moment, anunciava Gómez-Pomar, hi ha una entesa amb Abertis, “amb qui hem pactat una compensació de 5 milions a canvi de les bonificacions als transportistes als peatges”. Però caldrà veure si el dia 7 hi ha consens amb la Generalitat, que fins ara ha donat suport a alcaldes i veïns.

LA DATA

7/11/2016
És el dia
marcat al calendari perquè els alcaldes es reuneixin amb Foment i la Generalitat per parlar de la carretera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia