Infraestructures i serveis

mobilitat

protesta per l'n-340

Clam a la N-240 per exigir solucions als accidents

300 persones tallen la carretera, convocats per alcaldes, tot reclamant el desdoblament i un alliberament “provisional” de l'AP2

ERC, En Comú Podem i entitats prioritzen el rescat de l'autopista com a solució ràpida

El primer dels talls de carretera que convocarà mensualment la plataforma d'alcaldes Prou Morts a l'N-240, va congregar, ahir al matí, unes 300 persones, entre representants institucionals i familiars de víctimes d'accidents de trànsit a la via. Els alcaldes de la plataforma van tornar a reivindicar el desdoblament entre les Borges Blanques i Lleida i el rescat de l'autopista “provisionalment” des de Montblanc, tot esperant que el ministeri de Foment opti per desdoblar l'N-240.

El tall de carretera es va iniciar a les 12 del migdia i es va allargar durant una hora, provocant retencions de mig quilòmetre. La protesta s'ha fet al punt quilomètric 83 de l'N-240, on fa una setmana va morir Marta Soria, una borgenca de 27 anys en un accident. El clam unànime dels concentrats va ser que s'arribés a solucions immediates per posar fi a la llarga llista de víctimes de l'N-240: 22 morts i 39 ferits greus des del 2010, en una via per on passen 12.000 vehicles diaris, de què un 30% pesants. L'alcalde de les Borges Blanques i portaveu de la plataforma, Enric Mir, va afirmar ahir: “La situació és vergonyosa i no podem esperar més que els nostres fills i els nostres veïns se segueixin matant en aquest tram de carretera, que és el més transitat de tota la via entre Tarragona i Sant Sebastià i on es produeixen més accidents”, tot reclamant-ne el desdoblament.

Per la seva banda, ERC –que va assistir al tall–, En Comú Podem i les entitats Conca22 i Ateneu Popular Garriguenc s'adhereixen a la necessitat de trobar una solució “immediata” al problema de l'N-204, però es mostren contraris al desdoblament, perquè consideren que ja hi ha una via alternativa: l'autopista. Així, aposten per l'alliberament del peatge de l'AP2. En aquest sentit s'han manifestat, aquest cap de setmana, a les xarxes socials, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé (ERC), tot recordant que l'alliberament és l'opció aprovada pel Parlament, i el diputat d'En Comú Podem al Congrés Jaume Moya.

LA FRASE

No podem esperar més que els nostres fills i els nostres veïns se segueixin matant
Enric Mir
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA “PROU MORTS A L'N-240” I ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES

LA XIFRA

12.000
vehicles diaris
transiten per aquest tram de l'N-240, de què un 30% són vehicles pesants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona