Infraestructures

Tret de sortida a les obres de la plaça del Sol de Figueres

Amb la restricció de trànsit, s'inicien uns treballs que s'han d'allargar set mesos i que trasbalsaran la mobilitat

Ahir al matí es van viure les primeres restriccions de trànsit a la plaça del Sol de Figueres, que estarà d'obres almenys durant set mesos. La Guàrdia Urbana de Figueres va ajudar els operaris a efectuar els primers desviaments de cotxes, anul·lant algunes vies i restringint algunes direccions per facilitar els treballs. Al terra es van marcar al matí els primers carrils provisionals que permetran deixar espais perquè les màquines treballin i també es van desmuntar els primers semàfors, anul·lant-ne la seva funcionalitat.

Aquesta intersecció on conflueixen cotxes de l'N-260 i l'antiga N-II, ara avinguda Salvador Dalí, és un eix viari bàsic en la mobilitat de la ciutat. Per això, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ahir va advertir que durant el temps d'execució dels treballs “la situació serà realment complicada” i va donar importància a la data d'ahir pel fet de ser l'arrencada dels treballs d'una obra molt esperada: “La plaça del Sol deixarà de ser una cruïlla i passarà a ser una plaça rotonda. Aquesta era una obra llargament esperada i molt reivindicada.”

Felip va admetre que es donarà per satisfeta si les obres estan acabades a finals de juny però va recordar que ho podrien estar abans: “Si són set mesos s'haurien d'acabar abans de l'estiu, per Fires de la Santa Creu. Tant de bo puguem inaugurar-les al maig. Ara, per mi, si fos el 30 de juny ja estaria contenta.”

Aquests treballs coincidiran almenys durant cinc mesos amb la construcció de la rotonda de l'entrada a l'estació del TAV. Aquesta circumstància va fer que Consol Cantenys, l'alcaldessa de Vilafant, reclamés coordinació. Felip va admetre ahir que aquesta caldrà, tot i que va advertir també que és normal que les dues empreses estiguin pendents dels seus terminis d'entrega i no facin gaires concessions.

El regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes, d'altra banda, va reconèixer que comportarà enrenou i problemes i va destacar que, a més d'un canvi estètic, el resultat final hauria de portar una considerable millora viària: “En una obra d'aquestes característiques poden sorgir complicacions que no han estat previstes sobre el paper però les anirem resolent sobre la marxa.”

LA XIFRA

26.5.2017
Final.
Les obres haurien d'estar acabades a finals del mes de maig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia