Infraestructures i serveis

Una xarxa de trens deficitària

Rull troba una “provocació” que Foment rebutgi traspassar les vies per una qüestió “d'eficàcia i eficiència”

El conseller de Territori replica al secretari d'Estat d'Infraestructures que el govern espanyol ha acreditat “una incapacitat manifesta” per gestionar la xarxa ferroviària

Rull reclama per a la Generalitat el control dels trens, les vies, les estacions i les catenàries

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha qualificat de “sarcasme” i “provocació” que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, justifiqui el seu rebuig a traspassar la gestió de les vies, tal com li reclama la Generalitat, amb l'argument que això generaria problemes de coordinació entre administracions.

En declaracions aquest diumenge des del Canal de Panamà –on participa en una missió comercial que organitza el Port de Barcelona i Acció–, Rull ha considerat que afirmar que “no es pot traspassar Rodalies per un tema d'eficàcia i d'eficiència” és un “sarcasme i té un cert punt de provocació”. I és que, a judici seu, el govern espanyol “ha acreditat una incapacitat manifesta per gestionar el sistema de transport públic”.

“El millor pels usuaris catalans” és que qui tingui les competències sigui “aquella administració que ha acreditat que sap fer bé les coses en matèria de trens”, que, per Rull, és la Generalitat. “Que controli els trens, les vies, les estacions i les catenàries”, ha reclamat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha afirmat que “els punts d'actuació fa decennis que estan identificats i que no s'actua”. “El govern espanyol sap perfectament què s'ha de fer, què s'ha d'invertir, com s'ha de plantejar perquè nosaltres els ho hem dit mil vegades”, ha assegurat Rull.

“Nosaltres el que volem és afrontar el futur donant solucions als ciutadans”, ha subratllat. “Aquesta és la nostra obligació com a Govern i per tant explorarem totes les vies”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia