Infraestructures i serveis

El barri banyolí de Canaleta tindrà per fi la seva pista poliesportiva

Les instal·lacions estan pensades per a la mainada que juga a la plaça i provoca molèsties als veïns, però també la farà servir l'institut Brugulat

L'Ajuntament de Banyoles i els propietaris han arribat a un acord per traspassar al municipi un solar d'una mica més de 1.400 metres quadrats de superfície del barri de Canaleta, on el consistori construirà una pista poliesportiva.

El futur equipament està pensat perquè el facin servir els veïns del barri, però també el podran utilitzar els alumnes de l'institut Josep Brugulat, situat just al costat de la finca. En l'últim ple municipal es va aprovar el conveni amb els propietaris, en què es preveu una indemnització de 4.400 euros per la cessió anticipada.

Això últim es deu al fet que els terrenys formen part dels espais lliures i de vialitat del pla parcial de les Arcades, pendent d'executar. El dia que es planifiqui la urbanització de la zona, els metres quadrats previstos en el tracte passaran a mans municipals; d'aquí ve que es consideri una cessió anticipada.

Ara el conveni està en el període d'exposició pública, al final del qual el consistori el podrà aprovar de manera definitiva i pensar en la construcció de la pista. El regidor d'Urbanisme, Albert Tubert, confia que les instal·lacions es podran estrenar l'any vinent, perquè per cobrir el seu cost (uns 50.000 euros) ja es disposa d'una partida de fons propis del pressupost del 2017.

Necessària

La pista és una antiga reivindicació de Canaleta. Com que no tenen un espai alternatiu, la mainada del barri juga –sobretot a pilota– a la plaça Rocacorba, un fet que provoca molta fressa i les queixes dels veïns. Com que l'horari en què la mainada del barri hi jugarà no serà el lectiu, la futura pista la farà servir també l'institut Brugulat en horari escolar. El projecte encara no s'ha redactat, però Tubert avança que, a més dels accessos des del barri, s'hi preveurà un accés directe des del centre d'ensenyament.

LA XIFRA

50.000
euros
constitueixen la partida del pressupost del 2017 destinats a la pista poliesportiva de Canaleta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia