Infraestructures i serveis

afectacions pels aiguats

Llum verd per reparar el mur malmès pels aiguats a Mataró

Es tracta de la tanca perimetral de la zona esportiva del barri de Cerdanyola, de la qual s'ha aprovat inicialment el projecte de reforma

En total se'n substituiran més de 255 metres

La junta de govern local ha aprovat inicialment el projecte executiu del nou tancament perimetral de la zona municipal esportiva del barri de Cerdanyola de Mataró. Els aiguats del 12 d'octubre passat van provocar la caiguda d'un tram del mur, i l'Ajuntament ha demanat a la Diputació els ajuts econòmics per fer la reforma. El mur actual està format per pedres irregulars de diferents mides, rejuntades amb terra seca o morter de calç pobra que es desprèn amb facilitat i no té les garanties de seguretat per suportar un desnivell de 2 a 4 metres d'altura. L'acumulació d'aigua de pluja dins el recinte esportiu va augmentar la pressió que les terres fan sobre el mur, i la proximitat dels arbres plantats a l'interior agreuja el problema d'estabilitat i debilita encara més la seva resistència.

Arran de les fortes pluges van caure, o es van haver d'enderrocar per seguretat, 43 metres lineals del tram del mur que limita amb el camí del Mig. El projecte preveu substituir tota la part del tancament que té les mateixes característiques del tram sinistrat. Així, se substituiran en total 255,61 metres lineals del mur: 178,71 metres amb façana al camí del Mig, 55,66 metres amb façana a la ronda del Cros i 21,24 metres que limiten amb el carrer de la Marató. El nou tancament serà a base de plans inclinats de llambordes granítiques col·locades sobre solera de formigó, a més d'una tanca metàl·lica perimetral. El 50% de les llambordes que s'utilitzin es recuperaran d'excedents de la reurbanització de carrers de la ciutat i les altres seran noves. Els arbres de l'interior del recinte afectats per les obres es plantaran de nou a 5 metres de distància dels nous talussos. Les obres tenen un pressupost d'uns 500.000 euros. El projecte quedarà aprovat definitivament després del tràmit d'exposició pública, i les obres s'hauran de posar a licitació i adjudicar a una empresa constructora. Els treballs tenen un termini d'execució previst de sis mesos des de l'inici.

LA XIFRA

500.000
euros
aproximadament costarà reparar les destrosses que van causar els aiguats en aquest punt de Mataró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia