Infraestructures i serveis

Transport aeri

L'aeroport de Girona encadena tres mesos de pèrdua de passatgers

Al novembre torna a registrar números negatius, amb un 20% d'usuaris menys que fa un any

Cau un 6% el nombre de passatgers acumulats

El nombre de passatgers a l'aeroport de Girona ha tornat a caure al mes de novembre, de manera que ja són tres mesos consecutius en què aquests números són negatius. Concretament, al mes passat, van passar per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar un total de 50.246 passatgers, una xifra que suposa un 19,8% respecte del mateix mes del 2015. Però, a més, en l'acumulat de l'any, fins al novembre passat s'han comptabilitzat un total d'1.625.374 passatgers, una xifra que suposa un 5,9% menys que durant els onze mesos del 2015.

Temporada d'hivern

El novembre és el segon mes de l'any amb xifres baixes, ja que només al gener es van registrar unes dades inferiors, amb 47.269 passatgers. La caiguda en el nombre de passatgers coincideix amb l'inici de la temporada d'hivern, quan el nombre de rutes s'ha reduït sensiblement ja que només hi ha deu rutes en marxa: nou que ofereix Ryanair i una de la russa Pobeda, mentre que a l'estiu les destinacions eren 55. Així, durant el mes passat, Ryanair ha concentrat un total de 44.901 passatgers, i Pobeda Airlines –que fa el vol Girona-Moscou–, un total de 2.652 passatgers. Una altra companyia que encara mantenia una certa activitat al novembre, però que ara ja no opera, va ser Transavia, amb vols a Rotterdam i Amsterdam, i transportant un total de 1.216 passatgers al novembre.

L'única nota positiva aquest mes són les mercaderies, que s'enfilen un 298,5%, però tampoc compensen la davallada acumulada d'aquest any, que és del 52,9%.

LES XIFRES

5,9%
menys
de passatgers s'han registrat en l'acumulat de l'any 2016, respecte del mateix període del 2015.
50.246
passatgers
van passar al novembre per l'aeroport de Vilobí d'Onyar. Un 19,8% menys que el mateix mes del 2015.

Les expectatives, posades en el 2017

Tot fa preveure que l'aeroport de Girona tancarà el 2016 sense arribar als 2 milions de passatgers, una xifra que les institucions gironines esperen que es recuperi l'any que ve, gràcies al fet que Ryanair ha anunciat més rutes i a l'impuls d'altres companyies –com Jet2 i Rainbow Tours– que també han anunciat un augment del nombre de vols i freqüències. De moment, però, les dades continuen caient i tot indica un mal 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia