Infraestructures i serveis

Destinaran tres milions a arreglar camins

Bages, Berguedà i Moianès es beneficien d'un programa de la Diputació

La Diputació de Barcelona destinarà un total de 2,9 milions d'euros durant aquest mandat 2016-2019 a la millora i el manteniment de camins municipals del Bages, del Berguedà i del Moianès.

La comarca que s'endú la part del pastís més important és el Berguedà, on s'arreglaran 45 camins rurals i un total de 220 quilòmetres gràcies a un ajut d'1.350.000 euros. Gairebé tots els municipis berguedans es beneficiaran d'aquests diners, que, segons el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, “serviran perquè la gent dels pobles pugui arribar amb més facilitat a tots els serveis”. De fet, Gósol serà l'únic municipi de la comarca que no aprofitarà la línia d'ajuts perquè forma part de la demarcació de Lleida i, per tant, li correspon demanar-ho a la Diputació lleidatana.

Pel que fa al Bages, la comarca rebrà 1.151.563,31 euros, que serviran per arreglar 42 camins de 28 municipis per on circulen una mitjana diària de 7.262 vehicles. Aquests camins són els principals beneficiaris d'aquesta millora, ja que donen accés a 46 nuclis de població aïllats, 369 masies disseminades i 183 accessos a explotacions agràries i ramaderes.

Finalment, la comarca veïna del Moianès rebrà 424.000 euros per reparar 19 camins de deu municipis, per on circulen 1.457 vehicles que accedeixen a 26 nuclis de població aïllats, 147 masies disseminades i 80 accessos a explotacions agràries i ramaderes.

En la presentació del programa de la Diputació al Bages i al Moianès, feta ahir a l'Ajuntament de Santa Maria d'Oló, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va remarcar que amb la iniciativa es dona “suport a l'assentament de la gent al territori”. Al Berguedà, Fàbrega va presentar el programa al municipi de Montclar.

Recentment, la Diputació de Barcelona també ha presentat el programa a Osona, on va anunciar una inversió de dos milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona