Infraestructures i serveis

Mediona destina més de mig milió a la xarxa d'aigua

L'Ajuntament preveu canviar les canonades de la Font del Bosc i de Sant Joan de Mediona entre el 2017 i el 2018

El pressupost del 2017 preveu una inversió de gairebé 600.000 euros per començar a canviar les canonades de la xarxa d'aigua potable de la Font del Bosc. Un cop acabada la intervenció en aquest barri, es farà el mateix al nucli de Sant Joan de Mediona. L'objectiu, segons l'alcalde, Servand Casas, “és canviar totes les canonades dels anys setanta que es van instal·lar sense el llit adequat i que s'avarien constantment”. Casas creu que amb una inversió d'aquest tipus augmentarà la rendibilitat del servei sense repercutir en el rebut del ciutadà.

La primera part de les obres es farà aquest any amb recursos propis i una part de subvencions. L'obra obligarà a obrir els carrers i anar canviant les canonades i condicionar les vàlvules de pressió.

A partir del 2018, quan s'hagi de fer la mateixa actuació al nucli de Sant Joan, l'alcalde confia que la llei de barris ja s'haurà activat i que el poble rebrà la part de diners que li correspon sota aquest concepte. Per tant, la intenció del govern local és que aquest projecte entri a formar part de les actuacions previstes dins la llei de barris.

Finançament alternatiu

De tota manera, segons Servand Casas, si finalment la Generalitat no acaba posant en marxa aquest projecte, l'Ajuntament es compromet a buscar el finançament necessari per executar-lo.

Segons Casas, “aquestes són inversions que un cop fetes no es veuen, però en canvi són molt importants perquè permeten garantir la rendibilitat i la sostenibilitat del servei d'aigua”.

Aquest projecte permetrà completar les últimes actuacions que es fan a Mediona en la xarxa d'aigua. El govern local ja ha anunciat que, abans de final d'any, Mediona tindrà dues noves estacions depuradores, després de recuperar un projecte que va quedar estroncat a la dècada dels vuitanta. La previsió és que les obres comencin entre el maig i el juny d'aquest any. La Mancomunitat Penedès Garraf ja treballa en la redacció del projecte.

LA FRASE

Aquestes inversions no es veuen, però són importants per garantir la rendibilitat del servei
Servand Casas
ALCALDE DE MEDIONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona