Infraestructures i serveis

Arbres i aparcament per revitalitzar el nucli antic

L'Ajuntament de Calafell invertirà 54.000 euros en la remodelació de la plaça de Catalunya

Ja han intensificat la programació cultural i festiva a la zona

L'Ajuntament de Calafell invertirà 54.000 euros en la remodelació de la plaça de Catalunya, el cor del nucli antic del poble. La remodelació inclou la plantació d'arbres, la instal·lació de més mobiliari urbà i l'adequació de la zona amb quatre places d'aparcament gratuïtes –que garantiran la rotació amb una limitació horària–. L'objectiu d'aquesta última mesura no és cap altra que afavorir les botigues que hi ha al centre i els seus clients. Precisament, en aquest sentit, l'Ajuntament de Calafell ja ha intensificat la programació lúdica, festiva i cultural a la zona amb la intenció d'incrementar l'afluència de públic i afavorir una millora dels resultats econòmics de les empreses que hi ha. El govern local considera que la revitalització del conjunt històric de Calafell va estretament relacionada amb la dinamització de la plaça de Catalunya i el seu entorn.

Segons l'alcalde, Ramon Ferré, amb aquestes millores Calafell hauria d'aconseguir “un espai més acollidor, que sigui espai de trobada, i convidi a estar-s'hi”.

LA FRASE

L'actuació consisteix a fer alguns retocs per convertir aquest espai en un autèntic focus de vida
Ramon Ferré
ALCALDE DE CALAFELL

Set anys després

La plaça de Catalunya de Calafell va ser remodelada entre el 2009 i el 2010. El projecte es va incloure en una actuació global que va tenir lloc al nucli històric i que va suposar una inversió de més d'un milió d'euros. L'actuació d'aquell moment va incloure la renovació de les xarxes de serveis, la remodelació de plaça de la Constitució, el carrer de l'Església i un tram del carrer Major, i va suposar que els vials i places passessin a ser d'ús preferent per als vianants. Ara, set anys després d'aquella actuació, les queixes dels botiguers per la falta de dinamisme de la zona obliguen el govern a ser més flexible i optar per reintroduir algunes places d'aparcament. El compromís de l'alcalde, Ramon Ferré, és fer “alguns retocs per convertir aquest espai en un autèntic focus de vida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona