Infraestructures i serveis

Municipal

La ubicació del parc de patinatge de Banyoles posa en alerta l'oposició

L'equip de govern municipal es planteja la possibilitat de fer-lo al costat del pavelló de la Draga, però assegura que té sobre la taula altres opcions

L'equip de govern de Banyoles (CiU) està estudiant diferents ubicacions per al parc de patinatge (skate park), però el que sembla tenir més possibilitats és el parc de la Draga. Si bé s'havia projectat construir-lo en un extrem del parc Manel Saderra, al Pla de l'Ametller, arran de l'oposició dels veïns –temen que els patinadors faran molta fressa– s'ha descartat aquesta possibilitat plasmada en unes al·legacions presentades contra la proposta, ja aprovada de manera inicial.

Bé cultural

La Draga havia estat precisament el primer lloc del qual es va parlar, abans que es pensés en el parc Manel Saderra. En aquells moments, la idea es va descartar perquè es considerava que la Draga ja està acumulant força activitats. Un altre factor a tenir en compte és que la zona està declarada bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la modalitat de jardí històric, circumstància que farà obligatori disposar del vistiplau del Departament de Cultura.

El regidor d'Urbanisme, Albert Tubert –insisteix a recalcar que hi ha més opcions, com ara una àrea pròxima al camp de futbol vell– explica que, si finalment es fes a la Draga, el parc de patinatge es construiria alineat amb el pavelló, a prop d'on ara hi ha les taules i bancs de pícnic. Quant a l'argument que ja hi ha força activitats a la Draga, Tubert ho relativitza, ja que considera que s'estan concentrant a la meitat de llevant –ja hi ha un parc infantil i la pista d'atletisme i està previst que s'hi condicioni també un parc per a gossos–, mentre que es manté neta l'àrea més pròxima a l'estany, on només hi ha el parc neolític.

“Calaix de sastre”

Els tres partits de l'oposició es mostren en desacord amb la possibilitat que l'skate park es faci a la Draga. JpB-ERC argumenta que s'ha de respectar el paratge natural, que a la llarga poden sorgir conflictes amb els veïns i que molestaria els usuaris de la zona de pícnic.

Per la seva banda, la CUP lamenta que l'equip de govern no tingui una planificació a llarg termini i que estigui convertint la Draga en un “calaix de sastre”.

Per últim, ICV reclama que es creï el consell de barri de la Vila Olímpica (el barri de la Draga) a fi que els veïns hi puguin dir la seva. A més, consideren que prèviament a la decisió d'on posar el parc de patinatge s'elabori un pla d'usos de la Draga, per tal de concretar les activitats i equipaments.

LA FRASE

No ens agradaria que ho fessin a la Draga; cal preservar-la com a espai natural
Roser Masgrau
PORTAVEU DE JUNTS PER BANYOLES-ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona