Infraestructures i serveis

policial

La policia de Banyoles estrena la nova seu, al costat de la dels Mossos

Tot i que no es tracta d'una comissaria conjunta, a la pràctica els ciutadans tenen des d'ahir els serveis de seguretat concentrats a l'avinguda de la Farga

La nova comissaria de la policia local de Banyoles va entrar en servei ahir a la tarda, després que el cos va completar la part principal de la mudança des de la vella seu de l'avinguda dels Països Catalans, que ja està tancada. Tot i que durant uns dies encara hi haurà treballadors acabant algunes instal·lacions, a efectes pràctics l'estrena de l'equipament suposa la posada en marxa del que l'Ajuntament anomena “pol de seguretat”: la flamant comissaria dels municipals està al costat de la dels Mossos i, per tant, els ciutadans tenen en un mateix lloc els dos serveis de seguretat. Quan s'hagin fet les corresponents reformes a la comissaria dels Mossos, els dos edificis estaran units per un passadís i els dos cossos compartiran una única recepció, on dirigiran els usuaris cap a un costat o un altre, depenent de què es tracti. En total, hi treballen una setantena d'agents.

Unes obres ràpides

La nova seu de la Policia Municipal es va començar a construir a mitjan setembre i al cap de tres mesos i mig –l'últim dia de l'any passat– les obres es van donar oficialment per acabades. La insòlita rapidesa dels treballs va ser deguda al fet que el seu finançament estava inclòs en el pla de barris de la Generalitat, que expirava el dia 31 de desembre. El cost ha estat de 680.000 euros, que paguen a mitges la Generalitat i l'Ajuntament.

La nova seu de la policia local és un edifici de dos nivells. Al superior, que queda arran de l'avinguda de la Farga, hi ha l'accés principal i s'hi fa l'atenció al públic i, a l'inferior, que és un semisoterrani amb obertures que donen a la part posterior (a la banda de la farga d'aram), hi ha les dependències que es destinen a les tasques internes.

LA XIFRA

680.000
euros
era el pressupost del nou edifici, construït en el temps rècord de tres mesos i mig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.