Infraestructures i serveis

Mig milió per reforçar la passarel·la de Montserrat

El Patronat ha començat les obres de la passarel·la que uneix el cremallera amb el recinte del monestir i que es va construir fa 40 anys

Les feines han d'estar acabades per a la temporada d'estiu

Han començat les obres per reforçar la passarel·la d'accés al recinte de Montserrat, unes feines que costaran mig milió d'euros i que han d'acabar abans no comenci la temporada turística de l'estiu. Aquesta serà la principal inversió que farà aquest any el Patronat de la Muntanya de Montserrat, i les obres les paguen entre la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Segons explica Xavier Aparicio, gerent del patronat, “la passarel·la està en bones condicions, però com que és una obra dels anys setanta l'hem de reforçar”.

La intervenció va començar fa uns dies i ja és visible per al visitant, ja que s'han instal·lat tanques protectores a la zona de pas. Servirà per consolidar l'estructura que fa de base a la passarel·la que uneix la sortida del tren cremallera i el monestir de Montserrat i que es va fer els anys setanta per facilitar l'arribada al recinte. Són unes columnes de ferro sustentades per blocs de formigó que es reforçaran perquè es mantinguin en condicions molts anys. A més, s'aprofitarà per millorar canalitzacions d'aigües. “Quan plovia l'aigua queia per on volia i queia directament en algun pilar, per això ho aprofitem per reconduir aquestes aigües”, explica el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Aparicio hi afegeix que amb aquesta intervenció “la passarel·la ha d'aguantar cinquanta anys més”.

El Patronat confia que les obres puguin estar acabades el mes de juny i per tant que estiguin a punt just abans de la temporada turística de l'estiu, que és quan el monestir de Montserrat rep més visitants. Els operaris hauran de treballar sobretot a la zona de l'estructura de ferro que sustenta la passarel·la i, per tant, fora de la zona de pas dels visitants. Tot i que Xavier Aparicio creu que les molèsties que ocasionarà seran mínimes, sí que avisa que podria ser un problema que la intervenció no hagi acabat quan arribi el gros de turistes a l'estiu.

Principal inversió

El mes de gener el president de la comissió executiva del patronat, Joan Rigol, ja va anunciar que les obres a la passarel·la serien la inversió més important del 2017, en el marc del ple del Patronat de Montserrat, que se celebra un cop l'any. En aquella reunió, es va avançar que el pressupost seria de 500.000 euros i que la Diputació de Barcelona hi participaria econòmicament. A banda d'aquesta inversió, en aquell ple de gener també es va parlar de continuar invertint en el pla d'estabilització de la muntanya, fent obres de consolidació a diversos blocs.

LA XIFRA

500.000
euros
és el pressupost de l'obra de reforçament de la passarel·la d'accés al recinte del monestir.

LA DATA

01.06.17
Durant el mes de juny
el Patronat preveu que acabin les obres, abans de la temporada turística de l'estiu.

LA FRASE

La passarel·la està en bones condicions però es va construir als anys setanta i s'ha de reforçar
Xavier Aparicio
gerent del patronat de la muntanya de montserrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona