Infraestructures i serveis

ferrocarrils

serveis

Adif negocia la concessió per gestionar el pàrquing de l'estació de Figueres

Les previsions eren reobrir l'aparcament en el primer trimestre del 2017, però es pot allargar perquè Adif renuncia a la gestió directa i opta per externalitzar-la

Adif confirma que les obres que han de permetre reobrir l'esperat aparcament de l'estació de tren convencional de Figueres estan pràcticament acabades; amb tot, és molt probable que les previsions de tornar a posar en servei l'equipament aquest primer trimestre del 2017 s'allarguin una mica, perquè Adif està negociant la gestió de l'aparcament amb un concessionari, i s'ha desdit de la seva primera intenció d'assumir-ne la gestió directa. Fonts de l'ens ferroviari expliquen que s'ha optat per externalitzar-la tenint en compte les necessitats de personal de l'entitat en altres llocs.

Empresa especialitzada

Tot i que no ha transcendit el nom del futur concessionari amb qui s'està negociant, tot indica que serà una empresa especialitzada d'aquest ram i que aquesta vegada no es tractarà d'una entitat amb finalitats de caràcter social com va passar amb el grup Mifas, l'últim concessionari, que va renunciar a gestionar-lo el juny del 2015 perquè no li sortia a compte. Des de llavors aquest pàrquing d'unes 125 places continua tancat, amb l'agreujant que es tracta d'una zona de Figueres mancada de llocs d'aparcament.

A finals del novembre passat es van iniciar els treballs d'adequació per reobrir l'equipament. Els treballs tenien un pressupost de 94.919 euros per posar al dia les xarxes de serveis, asfaltatge de l'espai i marcatge dels llocs d'aparcament.

Les obres tenien una durada prevista de tres mesos que ja s'ha superat aquest mes de març, amb la conseqüència que el compromís de reobrir l'aparcament en el primer trimestre de l'any difícilment es podrà complir, tot i que l'ens ferroviari assegura que es reobrirà “al més aviat possible”.

LA DATA

30/06/15
Tanca
el pàrquing de l'estació de Figueres, que continua pendent de reobrir en una zona mancada d'aparcament.

Nous lavabos en servei

Al marge dels treballs que s'estant ultimant a l'aparcament, Adif ha acabat també aquests dies la renovació dels lavabos de l'estació de Figueres. Les obres tenien un pressupost de 50.000 euros i han consistit en la instal·lació de dos urinaris per a homes, quatre cabines per a dones, un espai per canviar els nadons i una cabina adaptada per a persones discapacitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia