Infraestructures i serveis

aeroports

Girona-Costa Brava

La temporada d'estiu, en marxa amb 48 destinacions

L'oferta s'ha ampliat amb deu noves rutes respecte a les de l'estiu passat

Tot i continuar retallant, Ryanair ofereix 29 destinacions i cal destacar l'arribada de les companyies Enter Air i Jet 2

Ahir es va posar en marxa la temporada d'estiu a l'aeroport Girona-Costa Brava, i ho va fer amb 48 destinacions, deu més de les que es van oferir l'estiu del 2016. Després d'un hivern complicat en què només s'han ofert tretze destinacions, la temporada d'estiu comença amb unes bones perspectives. La companyia amb més moviment d'avions torna a ser Ryanair, malgrat que el 2017 ha reduït connexions amb relació a l'estiu passat. En concret aquest any operarà a 29 destinacions, set menys que el 2016, entre les quals hi ha Palma, Marràqueix i l'Alguer, i 20 menys que fa tres anys.

Entre les novetats principals, i positives, d'aquest any hi ha l'arribada d'Enter Air, una companyia polonesa que connecta Girona amb Katowice i Gdansk, i la britànica Jet 2, que portarà turistes de Glasgow, Manchester i Newcastle. L'aterratge a Girona d'aquestes dues línies aèries permet compensar la nova retallada de vols de Ryanair, que s'ha mantingut constant des que té base a l'aeroport del Prat de Barcelona. A les dues noves incorporacions, cal sumar-hi les companyies que habitualment volen a l'aeroport gironí a l'estiu, com ara Thompson Airways, que ha ampliat la seva oferta i aquest any volarà a Glasgow, a més de Londres, Birmingham i Manchester, destinacions que ja eren habituals en la companyia. També continuen operant des de Girona aquest estiu Thomas Cook, que oferirà vols a Brussel·les, i TUI Nederland, que vola a Amsterdam.

Ahir, des de bon matí, es va notar un augment del nombre de passatgers als mostradors de facturació de la terminal de l'aeroport. El degoteig de viatgers era constant i l'arribada d'autocars amb turistes va ser freqüent.

LA XIFRA

10
rutes
més s'ofereixen aquesta temporada d'estiu respecte del 2016 a les instal·lacions aeroportuàries de Vilobí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona