Infraestructures i serveis

Municipal

Acord per reprendre el pla de la nova terminal d’autobusos

La Paeria, Adif i la Generalitat acorden reactivar el pla de l’estació amb tots els components urbanístics, comercials i d’equipaments previstos

El projecte que s’ha desencallat havia quedat aturat per la crisi econòmica

La ciutat de Lleida podrà tornar a posar en marxa el pla de millora urbana de l’estació, després del compromís que van assolir ahir l’Ajuntament de Lleida, Adif i la Generalitat en una reunió celebrada a Madrid, a la seu de l’administrador d’infraestructures ferroviàries.

Segons va informar la Paeria, el pla de l’estació de la capital del Segrià es reprendrà amb tots els seus components urbanístics, comercials i d’equipaments, entre els quals destaca la futura estació d’autobusos. Igualment, es reactivarà la comissió de seguiment del pla de l’estació, que ara ja feia anys que estava inactiva, i en unes dates vinents es concretaran els seus integrants. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va qualificar la reunió de molt positiva i va destacar l’actitud constructiva tant per part d’Adif com de la Generalitat per impulsar de nou aquest projecte, que havia quedat aturat per la crisi econòmica. Els objectius de la comissió de seguiment del pla que es reconstituirà se centren a actualitzar els usos dels diversos polígons d’actuació de l’àmbit del pla, establir les directrius del procediment de desafectació dels terrenys d’Adif on s’ubicarà la terminal d’autobusos, buscar les fórmules de gestió més adients i posar calendari al desenvolupament de les parts integrants del projecte, en particular el desenvolupament urbanístic i l’execució de l’edifici al subterrani en el qual la Generalitat té previst construir la nova estació d’autobusos de la ciutat de Lleida.

Els representants de la Paeria que van assistir a la trobada van explicar al president d’Adif, Juan Bravo, que la ciutat està desenvolupant el Pla d’Ordenació Urbana Municipal i van remarcar el lligam entre el nou POUM i l’àmbit del pla de millora urbana de l’estació.

A més d’Àngel Ros i Juan Bravo, la reunió va tenir la participació del secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; del diputat popular al Congrés, José Ignacio Llorens; del director general i del director de Patrimoni i Urbanisme d’Adif, Miguel Nieto i Alfredo Cabello, respectivament, a més del segon tinent d’alcalde i del director d’Urbanisme de la Paeria, Félix Larrosa i Joan Blanch, respectivament.

LA FRASE

L’actitud tant d’Adif com de la Generalitat ha estat molt constructiva per poder reactivar el projecte
Àngel Ros
ALCALDE DE LLEIDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia